Thuisleven.com
elektrisch vuur
Thuisleven.com > Woning > Warmtebronnen > De magie van elektrisch vuur!

De magie van elektrisch vuur!

Wie aan een haard denkt ziet al snel beelden voor zich van brandende houtblokken en dansende vlammen. We denken aan mooie momenten van vroeger, gezellig of intiem. Aan momenten waarop het haardvuur in ons midden zorgde voor een bijzondere sfeer en voor een gevoel van veiligheid. Vandaag de dag is ons leven een stuk hectischer dan vroeger. Juist daarom zie je dat de hang naar de gemoedelijke gezelligheid van vroeger alleen maar groeit. Iedereen die ooit een haard heeft gehad weet wat er met ‘het haardgevoel’ wordt bedoeld. Een haard geeft zoveel meer dan alleen maar warmte! Een haard maakt van uw huis uw thuis! Maar welke haard past nu het beste in uw situatie?

Houtkachel en gashaard? Tegenwoordig zijn er meerdere en betere opties!

Lange tijd was de keuze eenvoudig. U koos voor een houtkachel, of voor een gashaard. Meer opties waren er niet. Maar tijden zijn verandert! Naast de traditionele brandstoffen is er nu een nieuwe haardsoort die het begrip ‘haard’ een geheel nieuwe invulling geeft! Heeft u al kennis gemaakt met de laatste generatie elektrische haarden? Nog niet? Dan is dat zeker de moeite waard! Grote spelers in de haardenmarkt hebben flink geïnvesteerd in het elektrisch vuur en niet zonder succes! Elektrische haarden zijn nu een volwaardig alternatief voor de houtkachel en de gashaard. Zeker wanneer warmte niet uw hoogste prioriteit heeft is de elektrische sfeerhaard misschien wel precies wat u zoekt! Wel de sfeer, wel de gezelligheid en de volledige haardbeleving, maar dan zonder de nadelen die aan de traditionele haardsoorten kleven!

Elektrisch vuur

Misschien bent u wat sceptisch over elektrische haarden. Begrijpelijk. Want voordat de elektrische haard zijn huidige niveau heeft bereikt zijn er heel wat pogingen aan vooraf gegaan. De magie van het vuur vangen met enkel elektriciteit was niet eenvoudig en het heeft even geduurd voordat het zover was. Lange tijd was de elektrische haard een wanhopig alternatief voor degenen die echt geen gashaard of houtkachel konden plaatsen. De software was nog niet zover en de technieken nog niet voldoende ontwikkeld om een overtuigende houtvuurillusie te scheppen. Grote fabrikanten geloofden in een toekomst met gashaarden en houtkachels en dachten niet aan elektriciteit. Maar langzaam is die houding volledig veranderd!

Koudwaterdamp

De houtkachel ligt onder vuur door zijn uitstoot en overlast. De gashaard is afhankelijk van het aardgasnetwerk en heeft daardoor helaas ook geen zekere toekomst voor zich. Grote spelers in de haardenmarkt hebben deze tendens geleidelijk zien veranderen en tijdig geanticipeerd. Veel geld en moeite is er gestoken in de ontwikkeling van het elektrische vuur. Nieuwe software, nieuwe materialen en nieuwe technieken hebben de elektrische haard in korte tijd enorm verbeterd! Geen voorspelbare vlamimitaties en overduidelijk nephout meer. De elektrische haard van nu biedt een driedimensionale vuurervaring, realistisch tot in de kleinste details! Wegschietende vonkjes, gloeiende as en zelfs de rook is tot in perfectie geïmiteerd met behulp van koudwaterdamp. De elektrische haard van nu moet u gewoon eens in het echt gezien hebben! U zult versteld staan!

Rookgassen zijn verleden tijd

Elektrische haarden bieden mogelijkheden die geen enkele haard kan bieden. Doordat er geen verbranding is hoeft u geen rookgassen af te voeren en is er ook geen luchttoevoer nodig. Een elektrische haard laat zich even eenvoudig plaatsen als een aquarium en vraagt slechts om een stopcontact! Doordat er geen verbranding is zijn er ook geen vervelende reststoffen zoals roet, as en fijnstof. Een elektrische haard is daardoor milieuvriendelijk en vrijwel onderhoudsvrij!

Vanwege het gebrek aan verbranding is er ook geen warmteontwikkeling. Van elektrische vuur geniet u dus niet alleen in de koudere maanden, maar het gehele jaar door! Wilt u toch warmte ervaren? Dan schakelt u eenvoudig het warmte element in! Met een druk op de afstandsbediening activeert u dit element en direct voelt u een behaaglijk warme luchtstroom! Bij de elektrische haard is warmte een keuze is en geen vaststaand feit. Hierdoor kunt u de elektrische haard op allerlei manieren inbouwen en plaatsen. Met warmteontwikkeling en brandgevaar hoeft u immers geen rekening te houden! Erg populair is bijvoorbeeld de combinatie tv meubel met haard of een elektrische haard met een speciaal maatwerkmeubel. Door de bijzondere eigenschappen van een elektrische haard zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos! Informeer eens bij uw plaatselijke haardenspecialist. Zij vertellen u graag meer over de allernieuwste vorm van het vuur!

Zou jij elektrisch vuur overwegen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics