Thuisleven.com
Boer Boris gaat naar zee.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout en Philip Hopman

Voor wie boer Boris nog niet kent…Boer Boris heeft een boerderij. En dat is hard werken hoor. Maar boer Boris doet dat met veel plezier en liefde. Maar ook hij heeft het nodig om een keer uit te rusten van dat harde werken. Daarom neemt boer Boris vakantie en hij besluit om naar zee te gaan. Geen gek idee, het strand is een perfect plekje om lekker uit te waaien en bij te komen.

Boer Boris maakt zich daarom klaar voor een dagje strand. Hij pakt zijn kleine koffertje en verzamelt de spullen die hij mee wil nemen. Zijn kammetje, zijn onderbroek, zijn knuffel en zijn jas. Want stel je toch eens voor dat er regen komt! Terwijl hij aan het inpakken is, bedenkt hij steeds meer en meer om mee te nemen. Het koffertje wordt al snel te klein, maar gelukkig heeft boer Boris daar ook een oplossing voor. En wat die oplossing is verklappen wij natuurlijk niet. Dat mag je zelf ontdekken!

Mening

Onze kleuter vindt het hilarisch wat boer Boris allemaal meeneemt. Ze geniet er zichtbaar van. En net zoals we gewend zijn van andere boer Boris boeken, is ook dit boek op rijm geschreven.

Elke pagina begint met de zin: ‘Boer Boris heeft vakantie, boer Boris gaat naar zee’ en wordt elke keer herhaald. Zo wordt de tekst al heel snel herkenbaar voor je kind. De zin ‘O nee, boer Boris, nee nee nee’, komt ook steeds terug. Eigenlijk hoef ik deze zin al niet meer voor te lezen, onze kleuter weet precies wanneer de zin gesproken moet worden.

De vrolijke, speelse en grappige illustraties van Philip Hopmann maken het een mooi geheel. Het boek leent zich ook goed voor om alleen maar naar de illustraties te kijken. Ze zijn prachtig, en hoe langer je er naar kijkt hoe meer je zult ontdekken. Onze favoriete illustratie is de bladzijde waarop ze aan het zwemmen zijn in de zee. Al met al is dit weer een heerlijk vrolijk voorleesboek om voor te lezen.

Informatie

Boer Boris gaat naar zee.Titel: Boer Boris gaat naar zee
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgever: Gottmer
ISBNR: 9789025754471

Lees ook:

Op Thuisleven besteden we vaker aandacht aan recensies van Gottmer boeken

Welk boek van boer Boris is bij jullie favoriet?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wij hebben de hele serie van Boer Boris en allemaal hebben ze iets magisch. Kerst met Boer Boris is in elk geval de meest bijzondere aangezien daar de dood besproken wordt met de kinderen op een hele mooie manier. Echt een aanrader.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics