Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Thuis & Veiligheid > Alecto gehoorbescherming BV-71

Alecto gehoorbescherming BV-71

Mijn oudste dochter kan helaas niet goed tegen harde geluiden. Bovendien raakt ze ook snel afgeleid door geluiden om haar heen als het op huiswerk en leren aan komt. Wij kunnen echt niet de hele tijd muisstil zijn als zij haar huiswerk moet maken en we kunnen niet altijd situaties ontwijken waar veel lawaai is.

Gelukkig is ze de in de loop der jaren wat meer gewend aan de harde geluiden. Zo raakt ze niet meer in paniek op de fiets als er een motor met zo’n harde uitlaat voorbij komt (dat heeft wel eens voor gevaarlijke situaties gezorgd) en ook op een kermis kan ze nu rondlopen al houdt ze wel nog steeds alles in de gaten.

Het huiswerk maken daarentegen en ook in de klas een toets of zelfstandig werken vindt ze lastig. Dan niest of hoest er iemand, of een stoel kraakt, noem maar op voor iemand die het muisstil wilt hebben, is het minste of geringste al teveel. Aangezien haar schoolresultaten niet optimaal zijn, zijn we met haar leraar gaan praten en hij raadde ons gehoorbescherming aan, omdat een klasgenootje hier ook positieve ervaringen mee heeft. Gelukkig liepen we er bij de Mediamarkt tegenaan. Een Alecto gehoorbeschermer BV-71 voor kinderen, te gebruiken voor kinderen vanaf 18 maanden. De prijs viel reuze mee, maar € 12,00 euro en na het passen gekocht.

Het gebruik:

De beschermer is heel gemakkelijk in gebruik en is in grootte verstelbaar. Mijn dochter is 10 jaar en past hem super goed, dus ook lang te gebruiken. Je zet hem gewoon op, je hoort nog wel iets, maar veel minder. Het geluid wordt met 25,4 dB gereduceerd en de kappen sluiten goed aan op het hoofd. De hoofdband is met zacht materiaal afgewerkt en voelt dus heerlijk aan. De gehoorbescherming kan ook gebruikt worden als je met je kind naar een festival en andere evenementen gaat.

Onze ervaring met de Alecto gehoorbescherming:

Sinds mijn dochter deze gehoorbescherming op school en thuis gebruikt, scoort ze hoger op school, wordt ze minder afgeleid in de klas en ook het huiswerk maken thuis gaat veel gemoedelijker en rustiger. Natuurlijk zal ze niet ineens tienen gaan halen, maar de lesstof komt gewoon beter binnen. Wij kunnen hem dus iedereen aanraden, waarvan het kind snel door geluiden afgeleid is.

De gehoorbeschermer is dus te koop bij Mediamarkt voor  € 12,00 euro (keuze uit maar 1 kleur) en bij Bol.com voor €  14,99, maar dan kun je wel kiezen uit 5 leuke kleuren.

Zijn jullie kinderen ook zo snel afgeleid op school?

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics