Thuisleven.com
999 Games- Het Orakel van Delphi
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Strategische spellen > 999 Games- Het Orakel van Delphi

999 Games- Het Orakel van Delphi

Het Orakel van Delphi was in de tijd van de oude Grieken een legendarische waarzegger genaamd de Pythia. Deze priesteres van de god Apollo werd geraadpleegd bij elke belangrijke veldslag en onder de invloed van een soort religieuze vervoering gaf zij vervolgens cryptische profetieën af.

Het Orakel van Delphi

Dat cryptische had de Pythia gemeen met de spelregels van Het Orakel van Delphi. Dit spel is duidelijk bedoeld voor de leeftijden 12+. Het vergt echt wel even een uurtje studie voordat je door hebt wat de regels zijn en hoe het speel nou precies gespeeld moet worden.

Het Orakel van Delphi de spelregels

Versimpeld weergegeven is het de bedoeling dat je 12 opdrachten uitvoert door met je boot naar verschillende plaatsen op het spelbord te varen. Die opdrachten kunnen betekenen dat je een offer brengt aan een bepaalde God, een standbeeld voor hem/haar bouwt, monsters verslaat of een zogeheten cultusplaats bouwt. Onderweg krijg je hulp van beroemde Griekse helden en kan je gunsten ontvangen van Goden. Het Orakel bepaalt (door te dobbelen) voor elke beurt wat je precies mag doen.

De eerste keer dat wij dit spel speelden hebben we er twee uur over gedaan het spel op te zetten en de regels te begrijpen. De tweede keer ging al heel wat vlugger. Het spel bestaat uit een heleboel losse maar mooi gemaakte houten stukken die de cultusplaatsen, offers etc. weergeven. Het spel zit ontzettend goed in elkaar. Het is stevig en kan zeker tegen een stootje. In verband met de vele losse stukken is het niet aan te raden het op de camping te spelen, maar gewoon thuis met een kop thee kan het prima.

999 Games- Het Orakel van Delphi

Zo is het spel ook gemaakt. Het is een spel met een verhaal, waar je de tijd voor neemt. Een kop thee of een glas wijn erbij en je hebt een avondvullend programma. Het is vooral leuk voor kinderen die bijvoorbeeld een interesse in geschiedenis of Grieks en Latijn hebben. Je maakt op een heel speelse manier kennis met alle belangrijke namen uit de Griekse mythologie.

Lees ook:

*** Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen***

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics