Thuisleven.com
5 tips om je huis toekomstbestendig te maken.
Thuisleven.com > Woning > Verduurzamen > 5 tips om je huis toekomstbestendig te maken

5 tips om je huis toekomstbestendig te maken

De huizenprijzen blijven maar stijgen, zelfs in 2024! Dat is toch wel opvallend als je het vergelijkt met vorig jaar. Geen wonder dat veel mensen ervoor kiezen om in hun huidige woning te blijven. Geldt dit ook voor jou? Of heb je überhaupt nooit gedacht aan verhuizen? Als je echt van je huidige plekje geniet, wil je natuurlijk dat je huis helemaal klaar is voor de toekomst. Zo kun je er tot op hoge leeftijd blijven wonen.

Vervang kwetsbare onderdelen

Het eerste wat je moet doen is alle kwetsbare onderdelen vervangen. Begin bij de buitenkant van je huis. Kijk naar de gevelbekleding. Misschien heb je nog houten gevelbekleding op je huis, maar die is niet duurzaam. Deze gevelbekleding vervang je dan ook het beste door kunststof gevelbekleding. Een bijkomend voordeel is dat dit volledig onderhoudsvrij is.   

Andere kwetsbare onderdelen zouden ook vervangen moeten worden. Dit is van toepassing op je huis, maar ook op je tuin. Wil je voor bijvoorbeeld je gevel goed geïnformeerd worden? Kijk dan eens op Keralit.nl.

Verminder drempels in je woning

De tweede tip gaat over de drempels in je huis. Wanneer je op latere leeftijd bijvoorbeeld een rollator of rolstoel nodig hebt, zijn drempels erg onhandig. Het is dus een goed idee de drempels nu alvast weg te werken.

Je kunt dit doen door je huis of inrichting te veranderen. Of je kiest voor een goedkopere optie, zoals drempelhulpen. Er zijn in ieder geval veel verschillende opties.

Zorg ervoor dat je woning slim is ingericht

De derde tip gaat over de apparaten die je in je huis gebruikt. Er zijn veel apparaten die je kunt vervangen door slimme varianten. De thermostaat is hier een goed voorbeeld van; gebruik je nu nog een oudere thermostaat? Dan verbruik je waarschijnlijk te veel gas en heb je een gebrek aan efficiëntie. Een slimme thermostaat is een ander verhaal. Met slimme verlichting, een robotstofzuiger en een slimme koelkast maak je je huis ook toekomstbestendig.

Laat je trap opknappen

Dit is de vierde tip die gaat over de trap in je huis. Als je je trap wilt laten renoveren, is dit het moment. Je kunt dan alvast de basis voor een traplift laten installeren. Heb je uiteindelijk op latere leeftijd een traplift nodig? Dan weet je dat deze makkelijk geïnstalleerd kan worden. Heb je uiteindelijk geen traplift nodig? Dan is er nog niets aan de hand.

Verduurzaam je huis

Een andere tip is om je huis te verduurzamen. Dit is iets waar veel huishoudens al mee begonnen zijn, gelukkig. Veel huishoudens kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp of zuinige producten voor in huis. Als je deze veranderingen doorvoert, verduurzaam je je huis en maak je je huis toekomstbestendig.

Ben je van plan om je woning te gaan aanpassen voor de toekomst? Er zijn verschillende manieren om je huis toekomstbestendig te maken. Welke keuzes je ook maakt, als je stap voor stap begint, kun je langzaam toewerken naar een huis voor de toekomst.

Lees ook:

Hoeveel zonnepanelen telt jullie dak?

Afbeelding van JayMantri via Pixabay

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics