Thuisleven.com > Dieren > Waarom is er geen proefdiervrij aids-onderzoek?

Waarom is er geen proefdiervrij aids-onderzoek?

downloadsHet komt met regelmaat voor dat ik berichten lees over dieren die in te kleine hokken zitten en vol worden gesmeerd met goedjes, geïnjecteerd worden of waar het mes in gaat. En dan heb ik het nog niet gehad over de tig foto’s die daarmee gepaard gaan en mijn maag letterlijk en figuurlijk omdraaien in mijn buik. Eerlijk waar maar bij de gedachte alleen al word ik behoorlijk misselijk. Stel je voor dat er een ras is dat boven ons zou staan en ons, de mens, zou gebruiken als proefpersonen?

Testen op dieren

Enerzijds begrijp ik het heel erg goed dat bedrijven achter het product willen staan en dus ook de consequenties van gebruik willen weten. Zeker als dit product een medicijn betreft voor een ziekte waar velen mensen aan zijn overleden, zoals AIDS. Echter is het testen op dieren in 2017 nog wel echt nodig?

Proefdiervrij

Met toeval liep ik aan tegen deze campagne van Proefdiervrij die ik met veel liefde heb ondertekend. Ofschoon ik mij realiseer dat het wellicht nog niet helemaal mogelijk is om Proefdiervrij door het leven te gaan vind ik het wel extreem belangrijk dat dit punt op de agenda komt en er gestreefd wordt om zo snel mogelijk naar Proefdiervrij over te stappen. Dat kan alleen door onze stem te laten horen en de petitie die Proefdiervrij is gestart te ondertekenen. Hoe meer stemmen er komen des te eerder dit punt op de agenda komt en dat is handig want in 2018 komt de Internationale Aidsconferentie naar Amsterdam. Zij zullen het hebben over de ontwikkelingen, vaccins, de verspreiding van hiv in de wereld maar ook over de behaalde resultaten. Het is een unieke kans om proefdiervrij onderzoek naar hiv en aids op de agenda te zetten. Proefdiervrij en prof. de Cock Buning willen onderzoeken of proefdiervrij aids-onderzoek mogelijk is en zorgen dat daar ook over gesproken wordt. Teken deze petitie en deel deze petitie met iedereen. Zet proefdiervrij aids-onderzoek op de agenda van de Internationale Aidsconferentie 2018 want proefdiervrij onderzoek bespaart honderden apen een vreselijk bestaan.logo

* Dit blog is tot stand gekomen middels een samenwerking *

Miranda

Vriendin van Tom en moeder van Daan (14), Vera (12), Tim (10) en Iris (8).
Houdt van: vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, luieren in de tuin met mooi weer, gamen, kinderboeken (voor) lezen, koken, D&D spelen met vrienden en meer.

1 reactie