coronaproof zomer
Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Verzameling tips voor de zomer 2020 coronaproof

Verzameling tips voor de zomer 2020 coronaproof

Langzamerhand komt de zomer 2020 in zicht. Voor nu geldt het devies vermijdt drukke plekken. Thuisleven staat vol met leuke Dagjes Uit & Vakantie om coronaproof te ondernemen met je partner of gezin. We zetten ze per provincie op een rijtje. En zoals altijd geldt: vul gerust aan in de reacties of stuur ons een mail (winnen.thuisleven@gmail.com) dan zetten wij het erbij in de lijst.

Algemene tips ter vermaak in de zomervakantie

Landelijk en coronaproof

 • Vanaf 3 juli is de familiemusical Peter Pan te zien in diverse Nederlandse theaters. Verschillende Nederlandse theaters openen hiervoor de komende weken hun kaartverkoop. De speeldata en -locaties worden dagelijks bijgewerkt op Theaterterra.nl.
  Over Peter Pan
  Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

Drenthe

 • Op vrijdag 29 mei 2020 zal Plopsa Indoor Coevorden weer geopend zijn voor publiek. Dit besluit is in overleg met de Veiligheidsregio Drenthe genomen. Plopsa de afgelopen periode hard heeft gewerkt om het park weer op een veilige manier toegankelijk te kunnen maken voor jong en oud. Hierbij volgt Plopsa de richtlijnen van het RIVM en het protocol ‘Veilig Samen Uit’ van Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, met bijkomende informatievoorzieningen, extra hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand tussen de huishoudens. Daarbij zal Plopsa Indoor Coevorden een aangepaste bezoekerscapaciteit en verplichte online reservatie hanteren.

Gelderland

 • ’t Veluws Zandsculpturenfestijn gaat 6 juni weer open en hanteert verruimde openingstijden. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot en met 18.00 uur. Er wordt gewerkt met een tijdslot. Op deze manier wordt het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur gegarandeerd en houden ze samen met jou grip op de situatie! De verkoop van online tickets vindt plaats via Zandsculpturen.nl. Tijdens deze editie zie je imposante en indrukwekkende scenes en bouwwerken van zand die stuk voor stuk in het teken staan van ‘75 Jaar Bevrijding’.
 • uitzicht Julianatoren coronaproofEen bezoek aan Kinderpretpark De Julianatoren is altijd een goed idee in de uitgestrekte bossen van Apeldoorn. Het reguliere seizoen van Kinderpretpark Julianatoren loopt vanaf 2 juni tot en met 31 oktober 2020 waarbij we op alle dagen geopend zijn. Omdat we een maximum aantal bezoekers per dag mogen ontvangen, is het nodig dat elke bezoeker (ook onze abonnementhouders) online een reservering maken. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (8:00 tot 12:30 uur) en middag (13:30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen wij extra hygiëne werkzaamheden verrichten (Coronaproof) en kunnen onze medewerkers pauzeren.
 • Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld) hanteert vanaf 1 juni verruimde openingstijden. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 17.30 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.30 uur tot en met 17.30 uur. Overigens werkt het museum met een tijdslot. Op deze manier kunnen ze het toegestane maximaal aantal bezoekers per uur garanderen en houden ze samen met jou grip op de situatie! De verkoop van online tickets vindt plaats via Ambachtenmuseum.nl.

Flevoland

 • Pit veiligheidsmuseum coronaproofLiefhebbers van politie, brandweer en ambulance hoeven niet langer te wachten! Op maandag 1 juni opent PIT veiligheidsmuseum haar deuren voor het publiek. Vanaf die dag staat ons team klaar om bezoekers op een veilige manier te ontvangen. Dit betekent dat het museum ‘coronaproof’ is ingericht en er een aantal gedragsregels geldt. Zo is er bijvoorbeeld éénrichtingsverkeer in het museum en is er sprake van een maximum aantal bezoekers. Tickets kunnen uitsluitend online gekocht worden op pitveiligheid.nl. Aan ieder ticket is een tijdslot gekoppeld waardoor het aantal bezoekers kan worden gereguleerd met het oog op een veilig bezoek.
  PIT Veiligheidsmuseum is hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Ontdek het werk en de
  geschiedenis van de hulpdiensten via een historische collectie en interactieve games. Het museum organiseert
  activiteiten voor jong en oud.
 • De De Orchideeën Hoeve- overdekt, tropisch uitje voor het hele gezin opent vanaf 16 mei 2020 zijn deuren weer. Ze zijn al negen jaar op rij het ‘Leukste uitje van Flevoland’ en streven ernaar om ook het veiligste coronaproof uitje te zijn!
 • Helaas is de Tulpenroute Flevoland 2020 afgelast. Op de site vind je wel een video van de tulpenvelden. En de route zijn te wandelen, fietsen of met de auto te volgen.

Zuid-Holland

Tentoonstelling 'De Haven', foto Fred Ernst coronaproof
Tentoonstelling ‘De Haven’, foto Fred Ernst
 • Een bezoekje aan Naturalis te Leiden. Via de ingang aan de Darwinweg (stationszijde) is een looproute gemarkeerd. Deze looproute is een eenrichtingsweg waarbij je makkelijk 1,5 meter afstand kunt houden van de andere gasten in het museum.
 • Maandag 1 juni om 12 uur precies opent het Maritiem Museum Rotterdam z’n deuren weer voor bezoekers. Het museum was elf weken gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, maar is nu weer te bezoeken. Het museum heeft er alles aan gedaan om een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken en heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De tentoonstelling ‘De Haven’, die eigenlijk midden april zou openen, is nu voor het eerst te bezichtigen. Tickets zijn nu te boeken op Maritiemmuseum.nl/tickets.
 • 25 jaar Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.
 • Avonturenboerderij Molenwaard is met ingang van 15 mei 2020 weer geopend volgens reguliere openingsdata, met ruimere tijden. Vriendelijk vragen wij je, om voorafgaand aan je bezoek, onze COVID-19-maatregelen te lezen. Vanaf de ‘nieuwe opening’ is het enkel mogelijk om online je tickets te bestellen én is reserveren verplicht! Reserveer nu jouw datum van bezoek via ‘online reserveren’.  

Utrecht

 • Hoeve Ravenstein- in de luwte van Kasteel Groeneveld is een mooi gebied om in te wandelen en een bezoek aan de boerderijwinkel te brengen.
 • Het Spoorwegmuseum gaat op 1 juni weer open. Het museum is ingericht op de 1,5 meter samenleving. Online reserveren is dan ook verplicht, dit kan vanaf vandaag via de website. Directeur Nicole Kuppens is blij dat deuren van het museum weer open kunnen: “We zijn er klaar voor en kijken er enorm naar uit om onze bezoekers te ontvangen. Uit de reacties merken we dat we gemist worden. We gaan ervoor zorgen dat iedereen weer samen een leuke dag in het museum kan hebben.”.
  Het museum houdt zich aan de adviezen van het RIVM, de protocollen zijn afgestemd in samenwerking met de Club van Elf en de Museumvereniging. Op de website, telefonisch en in het museum krijgt het publiek heldere informatie. In het museum is duidelijk aangegeven hoe bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden tussen huishoudens. Extra hygiëne maatregelen zorgen voor een schoon museum.
  Door de maatregelen rond het coronavirus moeten bezoekers voorafgaand aan het bezoek een datum en aankomsttijd reserveren via de website. Zonder deze reservering krijgt men geen toegang.

Zeeland

 • Zeeland gaat stap voor stap weer open. Voorzichtig maken we weer plannen. Voor een vakantie. Of uitstapjes. De maatregelen voor overnachten in Zeeland worden steeds verder versoepeld. En vanaf 1 juni openen veel locaties geleidelijk hun deuren. Je bent welkom om te genieten van al het moois in Zeeland. Blijf daarbij verstandig, vermijd drukte en geef elkaar de ruimte.
  Zeeland, het land dat letterlijk in zee ligt. Er is hier meer water dan land. Zeeland is een eilandenrijk. De kustlijn kronkelt hier 650 kilometer langs dijken, duinen, baaien en dammen. Waar je ook bent, binnen een kwartier sta je hier aan het water.
  Leef je uit
  Met 650 kilometer kustlijn die ook nog eens grillig verloopt, vind je hier altijd wel ergens een strand. Of een kleine baai met een strook zand. Je waant je op een eiland. Maar ook de uitgestrekte Noordzeestranden geven dat eilandgevoel. Achter de duinenrij vind je een achterland met polders en dijken. Overal kun je je uitleven, je zit niemand in de weg. De extreme watersporters hebben hun eigen stukken strand. Je ziet er op een winderige dag een bonte verzameling van kites in de lucht. Zeeland nodigt je uit om buiten actief te zijn. Op de fiets, te voet of met je paard de natuur in. Volg de borden van het routenetwerk of zoek vooraf online je route uit of bij één van de VVV-Inspiratiepunten.

Limburg

Noord-Brabant

 • De Ontdekfabriek Eindhoven gaat vanaf 1 juni 2020 weer open voor een beperkt aantal bezoekers.
 • De Efteling opent op 20 mei 2020 zijn deuren wel. Heb je wel eens een overnachting in het Efteling Hotel overwogen? Dat maakt een bezoek extra speciaal.
 • TextielMuseum coronaproof
  Bezoeker in TextielLab, foto: Tommy de Lange i.o.v. TextielMuseum

  Vanaf maandag 1 juni is het TextielMuseum weer open. Het museum is verheugd het publiek weer te mogen ontvangen en maatregelen zijn getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek. Een bezoek is alleen mogelijk na het reserveren van een tijdslot. Dit kan vanaf vandaag via Textielmuseum.nl. Op tweede pinksterdag kent het museum aangepaste openingstijden en is geopend van 12.00-17.00 uur.

 • Kanovaren bij Rofra Valkenswaard.

Noord-Holland

 • De KlimVallei is gelegen in Mariëndal aan de rand van Den Helder naast het bos De Donkere Duinen. Bij De KlimVallei liggen het Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, een kinderboerderij, een openluchttheater, een geweldige uitkijktoren, een boscamping, een fiets en kanoroute en een heus ATB parcours. De KlimVallei is op loopafstand (max. 10 minuten) van de duinen, de zee en het strand.

 

Friesland

Groningen

Overijssel

Ben jij al coronaproof voor de zomer?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

1 reactie