Thuisleven.com
Verslag van SpellenSpektakel 2017
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > Verslag van SpellenSpektakel 2017

Verslag van SpellenSpektakel 2017

Onze familie is dol op spelletjes in allerlei soorten, vormen en maten. Al zolang ik me kan herinneren, spelen we spelletjes overdag en ’s avonds na het avondeten. Iedereen van onze familie kan met z’n allen een spel spelen erg waarderen. Zo kan ik me herinneren dat we vroeger bij opa en oma al verschillende soorten spellen speelden, van mens-erger-je-niet tot sjoelen. Later speelden we steeds meer verschillende spellen aangezien mijn ooms en tante ook dol waren op wat tactische spellen. Ook de familie van mijn man is dol op gezelschapsspellen al is dat soms wat lastig omdat mijn schoonmoeder slechthorend is, maar onmogelijk is het uiteraard niet.

Zodra we ouder werden kwamen er ware spelletjesavonden met vrienden, soms zelf nog voor we een avond uit gingen. En uiteindelijk toen we samen gingen wonen bleven de spelletjesavonden met vrienden doorgaan en passeerden er veel verschillende spellen.  Het is dan ook niet geheel vreemd dat onze tweeling spelletjes spelen een van de leukste bezigheden vindt. We hebben dan ook veel verschillende spellen in huis en zelfs nog exemplaren die van onszelf vroeger zijn geweest. Dat maakt het nog veel leuker om samen met de kinderen te spelen.

SpellenSpektakel 2017 in Beursgebouw Eindhoven

Zodra we het Beursgebouw binnen komen ziet het er al meteen gezellig uit omdat er overal plekken zijn waar mensen samen spellen uit kunnen proberen. De eerste 2.500 bezoekers krijgen een goodiebag met allerlei leuke dingen erin. Ik ben dol op spellen maar ik heb er eerlijk gezegd nog nooit zoveel verschillende bij elkaar gezien. Voor iedere speler is er wel een spel te vinden dat bij hem of haar past. In elk thema, van actiespel tot tactisch spel is er voldoende keuze op de beurs.

We lopen een rondje, nou ja het is een behoorlijke ronde en bekijken alle stands eens op ons gemak. Overal lopen medewerkers rond die je alles kunnen vertellen over bepaalde spellen. Zij vertellen je hun ervaringen met het spel en hebben zij dat niet dan sturen ze je door naar een collega die dat vast wel heeft. Zoals ik al zei wordt er voldoende mogelijkheid geboden om een spel uit te proberen om te zien of het iets voor je is. Je krijgt er eventuele tips & tricks te horen van andere spelers.

Kinderen op het SpellenSpektakel 2017

Wat me opvalt tijdens het rondlopen en wat ik een groot pluspunt vind is dat er een speciale hoek is waar kinderen kunnen spelen. Er is een grote hoek die afgezet is met een hek waar je met kleine kinderen kunt gaan zitten terwijl ze spelen maar waar iets grotere kinderen zelf wat kunnen spelen. Voor de creatieve kinderen hebben ze zelfs iets wat ik echt heel origineel vind.. je kunt er je eigen spel maken, gemaakt van onderdelen van andere spellen. Hoe leuk is dat? Als de ouders aan het rondlopen zijn kunnen de oudere kinderen zich dus vermaken terwijl ze hulp krijgen van medewerkers om zo een eigen spel te creëren.

Wat vinden wij ervan?

Natuurlijk heb ik tijdens dit SpellenSpektakel ook iets leuks gezien wat ik zeker ga onthouden voor onze kinderen en wie weet wel voor mezelf. Er stond een stand van SmartGames waar je ook allerlei spellen kon uitproberen. Zodra ik de verschillende spellen zie nodigen ze me uit om er eens te kijken aangezien ik er spellen zie die leuk zijn voor het hele gezin. Het voordeel vind ik dat je er niet een heel speelbord voor hoeft op te bouwen en dat alle spellen makkelijk mee te nemen zijn. Ikzelf, nouja mijn man dan, heeft het spel ‘Jumpin’ uitgeprobeerd.

Dat is een heel leuk spel waarbij het de bedoeling is dat je de konijntjes zo snel mogelijk naar hun holletje krijgt. Maar je moet ergens overheen springen. Het speelbord is groen en aan de hand van het ofeningenboekje zie je waar je de paddenstoelen, konijntjes en evt vossen neer moet zetten en daarna kun je aan de slag. Alle spellen van SmartGames bestaan uit verschillende niveaus zodat het kind of de volwassene steeds verder uitgedaagd wordt qua moeilijkheidsgraad. In elk thema is er wel een spel te vinden wat bij je kind of jezelf past, van dinosaurussen en auto’s tot Sneeuwwitje en Roodkapje. Kortom, deze stand was echt mijn grote favoriet om te bezoeken op deze beurs.

Lees ook:

#voor dit evenement hebben we een uitnodiging ontvangen#

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Het spellen spektakel is zo leuk 😉
    Jaren geleden was er diverse keren naar toe geweest.
    Je leert er de nieuwste spellen kennen…..

  • We hebben hier zo veel spellen maar er wordt niet echt veel meer mee gedaan. De jongste wil meestal nog wel maar dan heeft de rest niet zo veel zin.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics