Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > The Magicians seizoen 4: Wonderlijke Magie, sterke plots en fantasy!

The Magicians seizoen 4: Wonderlijke Magie, sterke plots en fantasy!

De dagen worden korter. Wat is er nu lekkerder dan in deze tijd lekker op de bank te hangen en naar een goede serie of film te kijken? Nu heb je series en je hebt The Magicians. Zelf had ik er nooit van gehoord, dus ik had een aardige inhaal slag te maken voor dat ik deze review kon schrijven. Ik wilde natuurlijk wel helemaal op de hoogte zijn natuurlijk, dat kijkt wel zo lekker. Ik heb dus de eerste 3 seizoenen op de pc bekeken en was gelijk verkocht!

Wat is The Magicians nu precies?

Het is een Amerikaanse fantasieserie van de zender Syfy. De serie was voor het eerst te zien in januari 2016. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lev Grossman. Hierin volgt The Magicians Quentin Coldwater (gespeeld door Jason Ralph) die als briljante eindejaarsstudent gaat studeren bij Brakebills College voor Magical Pedagogy. Dit is een geheime universiteit in Upstate New York die gespecialiseerd is in magie. Dit klinkt allemaal veel mooier dan het is. Wat te denken van een dronken, sadistische rector, een oversekste docent, een drugsverslaafde begeleider en een eigenaar met moordneigingen? Quentin en zijn vrienden (allen in de twintig) ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen echt bestaat en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid. The Magicians gaat over draken, elfen, mythologische figuren, goden en de onderwereld, alles komt in deze serie voor. En als je denkt dat je alles al eens hebt gezien, nou ik kan je zeggen: dit niet! Dit is een serie die garant staat voor bizarre verhalen. Bijvoorbeeld gifkamers en pratende luiaards en zelfs bevers die een gebitsverzekering willen. 

Eerdere seizoenen

In seizoen 3 ging het over de moord op een God. Door de moord op die God, heeft het universum besloten de ‘magie-kraan’ uit te draaien. Wat volgt is een reis door verschillende dimensies om zeven sleutels te vinden, die alles weer goed kunnen maken en de magie te herstellen. Een zoektocht naar de 7 sleutels houdt seizoen 3 in zijn greep. Seizoen 4 En laat ik nou seizoen 4 mogen reviewen! Wat een feest! Seizoen 4 begint direct na de cliffhanger, waarin de zoektocht om magie te herstellen succesvol is geweest, maar het is nu strikt gerantsoeneerd tussen de Neitherworld-bibliothecarissen. Decaan Fogg (Rick Worthy) heeft ook met succes de levens van zijn vroegere magische studenten Brakebills gered met een spreuk die als een getuigenbeschermingsprogramma fungeert.

Hoewel Alice (Olivia Taylor Dudley) niet is getroffen, zit ze in een gevangeniscel, terwijl Quentin (Jason Ralph), Julia (Stella Maeve), Kady (Jade Tailor), Margo (Summer Bishil), Penny (Arjun Gupta), en Josh (Trevor Einhorn) hebben nieuwe identiteiten op aarde gekregen, maar ze zijn ook hun echte vergeten. Voor zover ze weten, zijn ze hun alter ego – zelfs de man die bekend staat als DJ Hansel. Dergelijke extreme maatregelen waren nodig om hen te beschermen tegen een genadeloos, van vorm veranderend wezen dat alleen bekend staat als het Monster, dat wraak wil nemen voor hun poging op zijn leven. In de eerste drie afleveringen zie je hoe deze groep vrienden de verwarrende identiteitscrisis oplost.

Eliot

Het geeft tevens een slimme uitleg over hoe de nieuwe identiteiten werden bedacht. Het Monster dat wraak wil nemen heeft inmiddels de vermomming van Eliot aangenomen. De echte verblijfplaats van Eliot is onbekend in deze nieuwe wereldorde. De hoofdpersonen in The Magicians worden steeds geconfronteerd met moeilijke keuzes. En ze kiezen niet altijd de beste. In de derde aflevering bijvoorbeeld maakt Kady een keuze die enorme gevolgen zal hebben. Gezien de verleiding zijn haar acties alleen maar beter herkenbaar voor de kijker. Ieder lid van de groep heeft pijn en verdriet veroorzaakt. In sommige gevallen waren de beslissingen van de personages ronduit slecht te noemen. Nadenken over de ethiek en de aard van goed en kwaad is een van de onderdelen van deze serie.

Toch is deze serie, ondanks dat deze grimmig over kan komen, ook bijzonder grappig. Er zijn hele vreemde magische voorwerpen, rare goden en bizar grappige woordspelingen en de nodige humor die de serie net dat beetje extra geven. De Brakebills-bende werkt op de een of andere manier samen in een prachtige verhaallijn die doet denken aan ‘Oceans 11.’ In het bijzonder speelt Quentin een belangrijke – en hilarische – rol in de operatie, maar aan het einde van de aflevering moet hij een grimmige realiteit onder ogen zien.

Conclusie

The magicians is een genre dat zich onderscheid van de anderen. Het is Narnia, maar met meer seks en punchlines, of Harry Potter maar met meer tijdreizen en verraad. De serie weet je aandacht te trekken, is provocerend, onderhoudend, verontrustend, soms een beetje rommelig. Maar de serie is nooit saai. Je moet wel van dit genre houden, anders is dit echt niet aan je besteed. Dus hou je van Magie, sterke plots en fantasie: dan is dit de serie voor jou! Alleen wel aan te raden te beginnen bij seizoen 1, anders mis je veel informatie!

2 reacties

  • Dit is ook weer zo’n serie die aan mij voorbij gaat, hoewel hij me heel tof lijkt! Zo zijn er wel meerdere helaas….of ze komen te laat op de avond of op een zender die ik nauwelijks weet te vinden omdat ik er zelden naar kijk… Zo jammer!?