Selecteer een pagina

Bij prepaid denk ik eigenlijk direct aan beltegoed, maar wist je dat er ook het Simyo prepaid internet bestaat? Tieners vragen niets liever dan prepaid tegoed. Dat is precies zo’n leeftijd dat ze het speelgoed zijn ontgroeit en eigenlijk meer behoefte hebben aan geld. Speciaal voor de (groot)ouders die liever geen contant geld geven volgt een lijstje van cadeaus. Een tegoed dat met een bepaalde bestemming gebruikt kan worden. Prepaid in de betekenis van vooruitbetaald en dat als cadeau te geven is.

Prepaid internet en telefoon

Zoals gezegd is het prepaid abonnement op te waarderen met verschillende waardes van 5, 15 of 25 euro. Per provider krijg je meestal extra tegoed of MB’s dan je daadwerkelijk besteld hebt. Een ideaal cadeau voor de tiener en het leert hen hoeveel geld eigenlijk waard is. En belangrijker nog dat OP ook echt OP is.

Besteltegoed

Verschillende aanbieders van pizza, snackbar of andere maaltijden bieden de mogelijkheid tot het aanschaffen van een tegoed. Dit werkt vaak met codes. Je kunt je beperken tot één vaste aanbieder of heel algemeen tot de overkoepelend thuisbezorger. Als je er echt zin in hebt eens lekker smikkelen van je sushi, misschien mag je zelf mee eten!

Shoptegoed

Wie wil er nou niet gratis winkelen? Bij alle grote (online) warenhuizen zijn cadeaukaarten te koop. Let hierbij op de geldigheid en of je tegoed wel bij de winkel van je keuze in te leveren is. Ook hier zijn overkoepelende cheques verkrijgbaar die bij meerdere fashion winkels gelden.

Geef eens een belevenis

Het draait in het leven steeds meer om beleven en ervaren. Een ticket voor een pretpark, de bioscoop, een wellness dag, een 10 badenkaart voor het lokale zwembad of een High Tea zal zeker in de smaak vallen. En wat te denken van een weekendje weg? Met een beetje geluk mag je zelf mee!

Algemene cadeaukaarten

Wil je iemand niet teveel sturen in een bepaalde richting, dan zijn er cadeaukaarten die bijna overal in te leveren zijn. De alom bekend Iris cheque, heet tegenwoordig VVV cadeaubon en kent vele aangesloten bedrijven. Je kunt er zelfs mee in de supermarkt betalen.

Waardepapier

Vroeger werden er als eindejaarsbonus wel eens waardepapieren uitgedeeld. Het document vertegenwoordigde een waarde. Denk hierbij aan aandelen aan toonder of effecten. Ze vertegenwoordigen geen vaste waarde, deze fluctueert, in tegenstelling tot de andere genoemde cadeaukaarten.

Kansspelen, loten

Dat geldt ook voor het geven van een Oudejaarslot of kraslot. De waarde is op het moment van overhandiging (nog) niet bekend. Sterker nog het kan een luchtbel of juist een droomkasteel zijn.

Prepaid geld

Of dan toch liever voor de keiharde knaken gaan. De doekoe, florijnen en muntgeld. Miranda deelt hoe je het geld als cadeau kunt verpakken in een geldbloem of geldtaart.

Lees ook:

Welk prepaid cadeautegoed zou jij graag ontvangen?

Geverifieerd door ExactMetrics