Thuisleven.com > Overige feesten > Kinderpartijtje in de Ontdekfabriek Eindhoven.

Kinderpartijtje in de Ontdekfabriek Eindhoven.

Kennen jullie dat? Ieder jaar de zelfde vraag: “Wat gaan we doen op mijn verjaardag Mama?” En ieder jaar weet ik het eigenlijk niet. Ik weet niet wat dat is hoor. Toen ze kleiner waren was het allemaal veel makkelijker. We vierden de verjaardagen gewoon thuis met vriendjes en vriendinnetjes. Altijd gezellig. Alleen de laatste jaren is er een trend aan het ontstaan. De ‘we moeten iets doen’ trend.  Thuis je verjaardag vieren is gewoon saai. Dat doe je niet meer..  Althans, volgens mijn dochter en mijn zoon.

Kinderfeestje.

Nu is mijn dochter over een maandje jarig. Dat betekent voor mij al weer een hoop drukte. Want als crea mama houd ik er van om met leuke traktaties te komen. Ik bedenk meestal wat leuks al ver van te voren. Alleen… ik weet nu nog even niet echt wat ik ga maken… Maar geen probleem. Ook dat gebeurt vaker. En tot nu toe heeft mijn dochter altijd wel iets leuks uit kunnen delen. Dus dat zal dit jaar ook niet anders zijn.
De grootste uitdaging is voor mij altijd het kinderfeestje. Hoeveel kinderen nodigt ze uit, wat gaan we doen met al die kinderen en wat gaan de kosten zijn? Tja heel leuk allemaal.  En thuis dat kan echt niet meer zegt ze. Dus we moeten iets gaan doen. En dan is de vraag: ‘wat?’.  Toen ze wat kleiner was konden we het doen met een middagje indoor speelparadijs. Maar dat schijnt nu niet meer te kunnen. want: “Dat is voor kleine kinderen mama”.  En ja, daar heeft zo ook wel gelijk in…
Dus zoeken op de computer. En wat denk je? We hebben iets gevonden! Maar of alles zo leuk is als het er uit ziet? Dat gaan we testen. En dat was ook erg leuk om te doen!

De Ontdekfabriek.

We kunnen er op de fiets naar toe, dus dat is mooi meegenomen. De Ontdekfabriek komt op mij over als een soort experimentele ruimte waar van alles voor kinderen te doen zal zijn. Nou ik ben heel benieuwd of dat ook zo aan mijn verwachtingen voldoet.
Bij binnenkomst kan je gelijk je jas op hangen. De entree is € 7,50 p.p. en we gaan eerst even naar een film kijken in de bioscoopzaal. De tijden van de films die draaien staan op de deur dus dat is mooi handig. De films die ze aanbieden gaan allemaal over uitvindingen. Een soort Mad Science proefjes en handige uitvindingen die ze verpakt hebben in een spannend film verhaal. Wat leuk is, is dat de uitvindingen uit de film veelal ook in de grote zaal zijn terug te vinden.
Na de film gaan we de zaal in. Er was van alles te doen. Eerst maar eens vacuümvormen. Zo maken we een masker en die gaan we vervolgens leuk versieren. Daarna is het de beurt aan robots maken. Persoonlijk vond ik dat een soort Ikea meets DIY.  Een lijstje met wat je nodig hebt aan schroefjes en balkjes en vervolgens een totaalplaatje waarop je kan zien hoe jouw robot er uit moet zien. Alleen ze hebben niet de tussenstappen afgebeeld. Dat is jammer, want het was nog niet altijd zo eenvoudig, en zeker niet voor mijn zoontje van 6 jaar.

Zelf een film maken in de Ontdekfabriek.

Maar goed, er was nog meer. Je kan een film maken bij een groene muur. Eerst verkleden en dan een filmpje opnemen. Dat krijg je dan mee op een usb stick. Best leuk! Ook waren er heel veel dingen om uit te proberen. Kan je zweven door middel van luchtdruk? Kan je jezelf optillen?  En natuurlijk willen we dat uitproberen. Mijn dochter vond het zweven wat griezelig, maar mijn zoontje vond het geweldig! En we gaan nog een keer!

Daarna zien we een ander super cool apparaat: een 3d printer. En je mag het helemaal zelf bedienen! Zoek de eerste letter van je naam op en druk op print. Dan zie je dat de printer heel druk bezig gaan om jouw letter te maken. Hoe gaaf is dat?! Uiteindelijk heeft iedereen een leuke letter van een kleine 2cm groot. Altijd een leuk souvenir, nietwaar?

Onze conclusie over De Ontdekfabriek.

We gaan hier ons kinderfeestje houden, aldus mijn dochter. Er is héél veel te doen, zowel binnen als buiten. Wij zijn hier van 11.00 tot 15.00 uur geweest, maar we hadden nog niet alles gedaan. We gaan zeker nog een keer terug. Het is een soort indoorspeelparadijs, maar dan op gebied van bouwen, proefjes en leuke knutseldingen. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.  Je kan daar ook wat drinken en eten, ze hebben een kleine kaart. De entreeprijs is ok, gezien het feit dat alles wat je daar maakt, je ook mee naar huis mag nemen. Er komen geen extra materiaal kosten bij. Alleen als je een workshop wil doen, dan zitten er nog wel extra kosten aan vast van ongeveer 5 euro.

Het is wel een aanrader, zeker als je kinderen de indoor speelparadijzen een beetje zat zijn en een nieuwe uitdaging zoeken! Wij gaan in ieder geval nog een keer terug! Ben jij ook benieuwd naar wat je daar nog meer kan doen? Ga dan zelf eens kijken en wie weet, ontdek jij ook super coole dingen!

Lees ook:

3 reacties