Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Maak ook je eigen Vlinder!

Maak ook je eigen Vlinder!

De Zomer is weer in aantocht. Langzaam maar zeker zien we ook steeds meer bijen en vlinders in onze tuin. Vooral de vlinders zijn favoriet bij onze kinderen. Vooral om de prachtige kleuren. Nu was mijn dochter laatst jarig en ze wou graag knutselen op haar kinderfeestje. En het liefst iets met vlinders. En we wisten al gauw wat we gingen doen: En vlinderraamhanger maken! Lees hier hoe we dat gedaan hebben…

Wat heb je nodig?

  • mdf vlinder (mijne heb ik gekocht bij SAC Designs.nl)
  • verf
  • decopatch papier
  • modpodge
  • kwasten
  • kralen
  • dun ijzerdraad
  • koord
  • oude kranten

Hoe begin je?

doosje met benodigd heden

Leg wat oude kranten op tafel, zorg dat je voldoende kwasten en spons kwastjes voor de deocpatch (kan je beide bij de A halen) op tafel hebt liggen. De kinderen kunnen zelf kiezen hoe ze hun vlinder wil decoreren. Met verf of ook met decopatch of een van beide.

En dan kunnen ze beginnen. Een deel van de kinderen wil verven en een aantal kinderen wil met de decopatch aan de gang. Makkelijkste manier voor decopatch is: smeer een beetje modpodge op de vlinder, scheur vervolgens stukje decopatch-papier die jij mooi vind af en plak die er op. ter versteviging nog een laagje modpodge aanbrengen over het zojuist geplakte papier. En zo verder, net wat je mooi vind.

Er ontstaan op deze manier  hele mooie vlinders. De een geverfd en de ander met papier, en weer een ander met beide. De verf heb ik gewoon ook bij de A gehaald. Je hoeft maar beetje aan te brengen voor mooi resultaat. En omdat je op mdf werkt droogt het snel. Ze kunnen de voor en achterzijde decoreren. Het wordt tenslotte een raamhanger, dus dat is wel zo mooi.

Stap 2: Als de Vlinder droog is..

Als beide zijdes droog zijn, kunnen de kralenslierten er onder aangemaakt worden. Hiervoor kan je alle kralen gebruiken die je mooi vindt. Tip: kijk ook eens bij de kringloopwinkel, ze krijgen vaak mooie kettingen binnen waarvan je de kralen heel goed kunt gebruiken voor zoiets.

Een vlinder wordt geverfd

Neem een stuk ijzerdraad van zon 45 cm. lang. Rijg deze door een van de onderste gaten van de vlinder. Zorg dat de uiteinden gelijk zijn en draai deze vervolgens een paar keer om elkaar heen. Zo zit het ijzerdraad vast. Nu pakje een kraal en beide uiteinden van het ijzerdraad gaan er door heen. Zo rijg je net zo veel kralen aan als dat je zelf leuk en mooi vindt.Aan het einde doe je een klein kraaltje. Neem vervolgens de uiteinden van het ijzerdraadje en leg er een klein knoopje in of draai ze goed strak om elkaar heen., zodat ze niet los kunnen gaan. Doe het zelfde bij het andere onderste gaatje van de vlinder.

Je vlinder is nu bijna af. Nu alleen nog een koordje om hem op te kunnen hangen. Je kan hier echt alles voor nemen. Lint, touw,  raffia, net wat jij leuk vindt. Knoop dit aan de vlinder en dan is ie klaar om opgehangen te worden. De kinderen op het feestje hebben er hele leuke resultaten mee bereikt en waren er toch een uurtje anderhalf zoet mee. Uiteraard met wat lekker hapjes en drinken tussendoor. Juist omdat je zoveel verschillende materialen gebruikt is het erg leuk en verslapt de aandacht niet. Ze waren druk bezig met het een, en hadden ze daar geen zin meer in konden ze verder met de andere manier om de vlinder verder te decoreren. Voor iedereen wat wils dus.

Bekijk hier nog meer kinderfeestjes tips.

Hebben jullie al eens zo’n vlinder gemaakt?

Voeg commentaar toe