Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Maak je eigen Paashaas!

Maak je eigen Paashaas!

Het is al weer bijna Pasen. En om het huis een beetje extra paassfeer te geven ga ik lekker knutselen met de kinderen. Hiervoor ga ik iets gebruiken waar ik inmiddels al weer een flinke tas van vol heb: wc rolletjes! Super leuk wat je allemaal met die rolletjes kan doen! Zo ook deze paashaasjes maken. Eenvoudig en leuk en staat zeker heel sfeervol.

Wat heb je nodig:

  • gekleurd karton
  • wat scrapbook karton met stippen of zo
  • een witte pom pom of klein pluizig balletje
  • wiebeloogjes (ik heb die van 15mm gebruikt)
  • raffia
  • een zwarte pen of stift
  • plakband
  • lijm
  • schaar

Maak je eigen Paashaas, hoe ga je te werk?

Pak de lege wc rol en plak daar een strook gekleurd karton ter grootte van de rol om heen. Lijm het begin en het uiteinde goed vast aan de rol. Knip vervolgens een cirkel uit het zelfde gekleurde papier. Niet te groot, want het wordt het gezichtje van het konijntje. Als je het nou moeilijk vind om cirkels te tekenen, heb ik een trucje. Pak een glas uit de kast en zet het op de kop op je vel papier. Trek het glas om en klaar is je cirkel. Handig he?

Voor de pootjes teken je een kleinere cirkel. Je kan bijvoorbeeld ook een toiletrolletje omtrekken, heb je ook een kleine cirkel. Knip deze cirkel door midden. Nu heb je je pootjes. Knip uit het karton met het motiefje (in mijn geval stippeltjes, maar ruitjes of iets anders kan ook) twee oren. Deze plak je daarna aan de achterkant van het gezichtje. Teken het mondje en het neusje van het konijntje in het gezichtje.

De snorharen van het konijntje maak je van Raffia. Dat lijkt ingewikkeld maar is wel makkelijk. Pak een beetje raffia, maak er een bosje van (niet te veel). Wikkel in het midden een stukje plakband omheen. Knip de uiteinden los zodat je geen lusjes meer hebt en alleen maar sprietjes. Plak deze vervolgend met een klein stukje doorzichtig plakband op het gezichtje. Knip een klein rondje uit het karton met het motiefje en plak dit in het midden van de raffia.

Lijm daarna de wiebeloogjes er op. Nu is het haasje  bijna klaar. Lijm de pootjes aan de onderkant van het gezichtje en lijm het gezichtje op de wc rol. Nu nog een staartje aan de bovenkant van de wc rol. Daar gebruiken we de kleine witte pom pom voor. En klaar is Kees.

Lees ook:

Krijg jij al zin om aan de slag te gaan?

2 reacties