Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Maak een zeemeerminnen kroon!

Maak een zeemeerminnen kroon!

Ben je op het strand geweest in de vakantie? En heb jij ook zoveel schelpen verzameld lees dan ook eens DIY met gips: Mijn souvenir van het strand. Geweldig! Wist je dat je ook een hele mooie zeemeerminnen kroon kan maken met schelpen? Nee? Nou, let maar eens op!

Wij zijn laatst op het strand geweest en hebben daar heel veel schelpen gevonden, en zelfs een zeesterretje! En we willen er graag wat leuks mee maken. Maar wat?

Ik snuffel graag rond op de zolder. Daar bewaar ik van alles. Kom ik daar een oranje koningsdag kroon tegen! Ideaal! En ook nog wat kerstslinger! Nog beter! Dit wordt een zeemeerminnen kroon!

Wat  heb je nodig?

  • een oude koningsdag kroon, of een ander kroontje, liefst zo goedkoop mogelijk
  • schelpen
  • kerstslinger
  • lijmpistool
  • nagellak
  • glitter

Stap 1: ga de schelpen lakken!

We leggen oude kranten op tafel en de schelpen erop. We zoeken de kleuren nagellak (we hebben best wel wat restjes in huis, mede dankzij carnaval ) die we het mooiste vinden voor een zeemeerminnenkroon. En dan gaan we de schelpen lakken. Gewoon nagellak er op.

En daarna natuurlijk goed laten drogen. We nemen een paar kleuren blauw en blauwgroen. Wat ook leuk is, is als je de nagellak op de schelp hebt gedaan, je er wat glitter overheen strooit. Extra bling bling effect!

Lak dus alle schelpen die je leuk vind en laat ze goed drogen!

Stap 2: maak de kroon gereed!

We hebben een kroontje van koningsdag (plastic fantastic, dus helemaal top!). Hier gaan we een kerstslinger omheen wikkelen. We beginnen aan een van de uiteindes. Pak je lijmpistool. Let op: deze worden heel heet, dus kom NOOIT aan het uiteinde van het pistool!  Laat kleine kinderen hier niet mee werken, maar doe het liever zelf. Doe wat lijm op het kroontje en pak een uiteinde van de kerstslinger . Druk dit er op. Wacht even tot het vasthecht. Daarna ga  je de slinger om het hele kroontje heen wikkelen. ben je bij het einde van de slinger? Geen nood. Even vastzetten met het lijmpistool en je pakt gewoon weer een volgende slinger. Maar wij  hebben aan 1 slinger genoeg gehad. Ben je bij het einde van het kroontje en is  het helemaal omwikkeld? Zet het einde dan ook vast met het lijmpistool, zodat de slinger niet los kan raken.  Je kan er eventueel steentjes op plakken als extra versiering.

Stap 3: lijm de schelpen er op!

En dan komt het leukste werkje: de gelakte schelpen er op lijmen! Nu begint het echt op een zeemeerminnen kroontje te lijken! De grotere schelpen eerst, en dan de rest opvullen met de kleinere schelpjes. Decoreer hoe jij wilt en maak er een droom kroon van! Laat het wel goed drogen. En daarna: zet hem op je hoofd en je bent een echte zeemeermin prinses!

Wat het leuke is aan deze activiteit? Nou mijn kinderen vinden het lakken en het wikkelen het leukste. Met het lijmwerk ben ik voornamelijk bezig, al geven zij mij de schelpen aan. Dit zou best een super activiteit kunnen zijn op kinderfeestjes, prima te doen. En wat te denken met Carnaval? Zo kan je mooi een bijpassend kroontje maken als je als Ariel verkleed gaat. Leuk toch?

Ik ben heel benieuwd naar jullie kroontjes! Sturen jullie ook een foto?

 

1 reactie