narcis knutselen
Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Knutselmiddagje voorjaar narcissen.

Knutselmiddagje voorjaar narcissen.

Hallo allemaal, dit is mijn allereerste blog. Laat ik eerst even iets over mezelf vertellen. Ik ben Mariska, getrouwd en moeder van drie kinderen. Verder ben ik mantelzorger voor mijn grootouders met Alzheimer, die beiden ook nog eens in een ander tehuis wonen (ja, om het makkelijk te maken). We hebben twee katten. En tenslotte ben ik ook nog heel hard bezig om mijn eigen bedrijfje op te zetten in hout en mdf artikelen om te decoreren.
Zoals je misschien wel verwacht is het dagelijks leven bij ons thuis best wel hectisch. Alles volgens een schema. Belangrijk, want onze kinderen hebben behoefte aan structuur. Dat betekent niet dat we helemaal geen leuke dingen doen! Integendeel! Alleen we plannen het een beetje van te voren. Nou ja, ik dan. Ik ben gek op knutselen en creatief bezig zijn. En het liefst op een zo goedkoop mogelijke manier (want ja, ’t blijven dure tijden..).

Voorjaarsgevoel.

Maar hoe kan je nou leuk knutselen en toch ook op een goedkope manier? De lente staat voor de deur en natuurlijk houd ik er van om  het voorjaarsgevoel alvast een beetje in huis te brengen. En wat kan je dan beter gebruiken dan bloemen? In dit geval heb ik gekozen voor narcissen. Terwijl de kinderen nog op school en de peuter op de opvang zaten, heb ik alles bij elkaar gezocht.

Wat heb je nodig?

 • geel papier
 • ijslollie stokjes
 • witte papieren bakvormpjes
 • groene verf
 • kartonnen bekertjes
 • oase
 • oude kranten
 • scharen
 • lijm
 • kwasten
 • paaseitjes om lekker op te snoepen

Na huis naar school komen.

Daarna heb ik met de bakfiets (jawel ik heb er echt één 🙂 ) de kinderen opgehaald. Onze zoon wilde graag afpreken met een kindje bij ons thuis, dus kwam er een extra kindje mee. Geen probleem. Ik zeg altijd: zolang als het in de bakfiets past en het mag van de ouders, vind ik het best. Vervolgens naar huis. De kinderen hebben zin om te gaan knutselen. Ze zijn benieuwd wat we gaan maken. Nadat iedereen de jassen opgehangen heeft en voorzien is van wat drinken en wat paaseitjes zijn we aan de slag gegaan.

Aan de slag met de stokjes van de narcissen.

Allereerst zijn we de ijslollystokjes groen verven. Volgens onze zoon het leukste van de bloem, want hij wilt er wel meer verven. En niet alleen zijn stokje zijn groen. Gelukkig was de verf uitwasbaar en de wasmachine is geduldig.

De stokjes moeten even drogen dus je kan intussen de bloem tekenen op het gele papier en uitknippen. Vervolgens plak je de bloem op het stokje en het witte cupcakebakje op de gele bloem. En klaar is Kees. Wil je het helemaal afmaken? Neem dan een kartonnen wegwerpbekertje, doe er wat oase in en zet je narcis er in. Het bekertje kan je eventueel nog versieren met stickers bijvoorbeeld.  Je zou ook met wat papier nog blaadjes aan de bloem kunnen maken, maar dat hoeft niet. Het is maar net wat je leuk vind.

Narcissen middag.

De kinderen vinden het knutselen in ieder geval leuk om te doen. We zijn ook mooi op tijd klaar, zodat ook het speelkindje zijn narcis mee kon nemen naar huis. Altijd leuk toch? De narcis van onze dochter heb ik even op de foto gezet tegen de muur.  Hij stond nog wel niet in zijn potje, maar ala.
Het leuke aan knutselen met kinderen vind ik dat ze even hun gedachten ergens anders bij kunnen hebben en ideeën ten uitvoer kunnen brengen. Bovendien is het een mooie gelegenheid om iets samen met ze te doen. Echt tijd voor henzelf.
En wat we morgen of overmorgen gaan doen? Ik weet het niet. Maar dat zien we wel. Dit narcissenmiddagje was in elk geval erg leuk geweest!

Lees ook:

Knutsel jij ook graag?

5 reacties