Thuisleven.com > Kinderen > Kinderkledingkast opruimen? Speel ‘modeshow’ met je kids!

Kinderkledingkast opruimen? Speel ‘modeshow’ met je kids!

Met vier kinderen in de leeftijd van 6 tot en met bijna 12 jaar gaat er per jaar heel wat kleding doorheen. Als ik alles nieuw zou moeten aanschaffen was ik failliet verklaard. Zo ben ik een fervent shopper op Marktplaats, vooral merkkleding shop ik er graag, maar ik koop ook net zo lief in de winkel de beste koopjes. Maar hoe krijg je inzicht op de kastinhoud? Juist door de kinderkledingkast op te ruimen. Lees snel verder hoe wij dat doen…

Speel het ‘Modeshow’ spel samen met je kids!

De kinderen mogen allemaal naar boven toe gaan en iets uit de kast aantrekken, combinaties zijn niet belangrijk. Zodra ze klaar zijn met een setje mogen ze naar beneden komen en een rondje door de woonkamer lopen. Ondertussen kijk ik of het nog goed past: perfect, te groot, te klein of staat het gewoonweg niet? Aan de hand daarvan worden er stapels gemaakt:

  • Stapel 1 (perfect): gaat netjes gevouwen de kast weer in.
  • De tweede stapel (te groot): gaat de kast in maar dan op de bovenste plank.
  • Stapel 3 (te klein): mag broertje of zusje passen, lukt dat ook niet meer dan gaat het op de stapel van verkoop
  • De laatste stapel (staat niet): zelfde als stap 3
  • Kapotte en vieze kleding gaat in een speelmand in de gang en mag gebruikt worden als ze buiten spelen.

Kinderkledingkast

Mocht een van de kinderen nou echt een hekel hebben aan een kledingstuk mag hij/zij dit ook aankaarten. Ook dan wordt er gekeken of zusje/broertje het wel leuk vindt en anders gaat het op de stapel van verkoop. Immers hoeven ze niks aan te trekken waar ze zich niet comfortabel bij voelen. Dit gehele proces herhaalt zich tot er geen kleren meer in de kast liggen, daarna zijn alle jassen aan de beurt. Houdt er rekening mee dat er een hoop tijd in het passen verloren gaat. Plan zoiets dus op een druilerige dag of splits het op.

Zodra alles geweest is kan er weer opgeruimd worden (zomer bij zomerkleding en winter bij winterkleding). De kleren die nog goed zijn kunnen weer de kast in en de kleding die weg gaan, kunnen verkocht worden op marktplaats, een rommelmarkt op gedoneerd worden.

Kastinhoud – beloning!

Zodra alles weer netjes in de kasten ligt, weet je waar je aan toe bent en kun je gericht gaan shoppen. Dit is de beloning voor het harde werk!

Tweedehands winkels (denk aan Marktplaats)
Nieuwe kleding kost meer dan kleding die al eens gedragen is. En deze “afdankertjes” hoeven zeker geen vodden te zijn. Sterker nog, de mooiste dingen vind je in dergelijke (online)winkels, maar dan voor een peuleschil.

Uitverkoop

Favoriet is denk ik wel de uitverkoop! NIEUWE kleding maar dan voor zo’n leuk bedrag dat je tassen vol koopt! Houdt er wel rekening meer dat kinderen groeien, koop dus bij voorkeur een maat of twee te groot, afhankelijk van de leeftijd van je kind.

Miranda

Verloofd met Tom, moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en Evi.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

Voeg commentaar toe