Thuisleven.com > Kerst & Oud en Nieuw > Kerstdiner? Geef een rudolf als kerstgroet!

Kerstdiner? Geef een rudolf als kerstgroet!

Bij mijn kinderen op school is het de gewoonte om elkaar met kerst een kerstkaartje te geven. Super leuk natuurlijk zo voor de vakantie. Maar alleen niet zo origineel… Als crea-mama houd ik er niet zo van te doen wat iedereen doet. Daarom bedacht ik een andere manier om iedereen een goede vakantie te wensen. Namelijk de rudolfjes. Rudolfjes zijn gemaakt uit MDF en eigenlijk het hoofdje van een rendier, Rudolf. Ze zijn ongeveer 14 cm hoog. Ze kunnen zelfstandig staan. Nu zul je denken, wat kan je daar nu mee? Nou: schilderen natuurlijk! En dat kan heel goed met de kinderen.

Wat heb je nodig:

  • een rudolfje met neusopleg
  • verf
  • kwasten
  • oude kranten
  • karton
  • kartelschaar
  • pen
  • houtlijm

We beginnen om de kranten op tafel te leggen. Das wel zo makkelijk, want als je dan toch  morst met de verf kan je gewoon alles in een keer in een vuilniszak mikken en blijft je tafel schoon. De verf en de kwasten op tafel. En dan de rudolfjes.

Neem een rudolfje en verf deze in een mooie bruine kleur. Gewoon helemaal bruin verven. Als deze beetje droog is, en dat gaat vrij snel, pak dan een lichtere kleur bruin. Verf hiermee het binnenste van het gewei van het rendier en het binnenste van de oren.  Verf dan het neusoplegstukje rood aan een kant en vergeet de zijkant niet.

Stap 2: Schilderen.

Nu komt het leukste: we gaan de neus er op lijmen en geven rudolf een gezicht! Plak de neus ongeveer waar jij denkt dat deze grappig, stoer of leuk zal staan. Misschien wijst je neus een beetje schuin naar boven, of zit ie iets meer naar rechts of links.

Vervolgens kan je je rudolfje een gezichtje geven. Ik heb me vooral laten inspireren door emoji gezichtjes. Dat is het leuke als je er voor bijvoorbeeld de hele klas een maakt. Je kan ze namelijk allemaal een andere uitdrukking geven en zo zijn ze allemaal uniek!

Stap 3: een kaartje.

Als je klaar bent met het gezichtje kan je er nog een kaartje aanmaken. Ik heb een stevig karton gebruikt en daar rechthoekjes van geknipt met een kartelschaar. Zo krijg je een mooi randje aan je kaartje. Het kaartje is ter grootte van een halve pinpas.  Maak op de computer een leuke kleine tekst met sierlijke letters, print die uit zo vaak je die nodig hebt en plak die op het kaartje. Perforeer er een gaatje in. Een mooi lintje er door en knoop dit om de nek van je rudolfje. En klaar is je Rudolfje!

Ons geschilderde resultaat

Je kan de kaartjes ook schrijven met de hand hoor, is ook erg leuk en persoonlijker. Wij hebben ze klaar en gaan ze uitdelen op school met het kerstdiner. Wil jij nou ook een leuk rudolfje maken? Je kan ze vinden op sacdesigns.nl. Daar zijn ze voor € 1,- per stuk te koop. Ik ben wel benieuwd naar wat jullie doen?

Lees ook:

Geven jullie kerstkaarten of doen jullie wat anders?

4 reacties