Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > IJsje op en wat nu? Maak een banjo!

IJsje op en wat nu? Maak een banjo!

Het is weer heerlijk weer vandaag. Lekker warm en we eten dan ook graag een ijsje. Ik heb dan ook altijd wel waterijsjes in de diepvries liggen. Dit keer zijn het raketjes. Die leuke rood geel oranje ijsjes op zo’n houten stokje. De kinderen zijn er maar wat dol op. Ze krijgen er allemaal één en die worden met smaak opgegeten. Na afloop willen ze de ijsstokjes weggooien. Maar laat ik daar nu net wat leuks mee weten!!

Verzamelen knutselmateriaal.

Ik ben iemand die niet gauw iets weggooit wat ik nog kan gebruiken om mee te knutselen. Ik heb ook diverse bakken met allerlei papier, stempels, lintjes en dat soort dingen in mijn knutselkast staan. En nu dus ook die ijsstokjes. Mijn dochter en zoon zijn heel nieuwsgierig wat we daar nu weer mee gaan doen. “Nou”, zeg ik: “We gaan een banjo maken!” “Een banjo?” “Ja, een banjo”, en ik laat ze het ontwerp zien. Ze zijn gelijk enthousiast!
Dekseltjes van conserven potjes verzamel ik al een tijdje. Ik heb een klein doosje met dekseltjes in de kast staan. Ik heb altijd het gevoel dat ik ze wel ergens voor kan gebruiken. En nu ga ik er eindelijk eens een paar van gebruiken! Jippie!!!! De kinderen vinden deze mini banjo’s zo leuk dat ze het niet eens erg vinden dat ik hun doos met loom elastiekjes heb geplunderd voor de snaren! Je maakt zo’n banjo in een wip.  Maar wat heb je daar nu voor nodig?

Wat heb je nodig om een banjo te maken?

  • IJslolliestokjes, 1 stokje voor 1 banjo.
  • Loom elastiekjes, 4 elastiekjes voor 1 banjo.
  • zelfklevend sierplakband (bijvoorbeeld bij de A te koop)
  • Stukje ductape
  • plaksteentjes
  • schaar

En nu: aan het werk!

Neem de 4 elastiekjes en schuif ze over het dekseltje. Plak ze aan de achterkant vast met een stukje ductape (zoals op de foto). Ik had eerst ook een lijmpistool geprobeerd, in de hoop dat het beter afgewerkt zou zijn. Maar wat denken jullie? De elastiekjes knapten zodra ze in aanraking kwamen met de hete lijm…. OEPS!!!

Als dat gedaan is pak je de schaar en het ijslolliestokje. Knip hier een 1,5 cm van een kant af. Vervolgens pak je je zelfklevend plakband en ga je het stokje omwikkelen. Dan krijg je zoiets:

Maak daarna het stokje vast aan de achterkant van het dekseltje (bij de ductape) met eveneens een stukje ductape. Draai hem nu om en je banjo is al bijna af!. Nu nog wat plaksteentjes aan de bovenkant van het stokje en je banjo is klaar! Super makkelijk en super snel resultaat! En nog mooier: het kost bijna niets!

De kinderen hebben dit vrijwel alle drie (ja zelfs m’n zoontje van bijna 3 jaar) zelfstandig kunnen maken. Ze vinden het leuk om te doen en het is ook nog eens vlug klaar. Het concert naderhand was wat minder qua geluid, maar wel heel vermakelijk. Maar goed, we zijn ook geen professioneel banjo bouwer he? Hier lopen ze intussen in een heuse banjo optocht door de kamer. De kleinste voorop! En maar lachen! Nou, het knutselmiddagje is in ieder geval een succes! Nu even wat lekkers te drinken halen voor mijn dorstige muziekkantjes!

We zijn wel benieuwd naar jullie banjo’s! Misschien bedenken jullie een hele andere manier om er een te maken! Ik ben heel benieuwd naar jullie foto’s! Groetjes en tot de volgende knutsel!

Lees ook:

3 reacties