Thuisleven.com > Kinderen > Het verlanglijstje van onze dochter die 6 wordt.

Het verlanglijstje van onze dochter die 6 wordt.

Net als afgelopen december wordt de wekelijkse folderberg uitgepluisd want het verjaardag- seizoen staat voor de deur. Onze drie dochters zijn nog voor de herfstvakantie jarig en ik deel het verlanglijstje. Dit combineer ik met de genomineerden van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar om eens te kijken of dit synchroon loopt. Terwijl ik midden in de kinderen zit, ken ik het grootste deel van de genomineerden (nog) niet.

Verlanglijstje van onze middelste dochter die 6 jaar wordt.

Het is allemaal glitter en eenhoorn voor onze jongste dochter. Ze heeft de mond vol van Squizy en L.O.L. ballen. Ze is dol op kleine poppetjes of diertjes verzamelen. Ook de TY Beanie Boos, knuffels met GROTE ronde ogen blijven aantrekkingskracht op haar uitoefenen. Het is een echte kleutermeid die zich strijdbaar opstelt tegen haar zussen. Ze bestempelt de Rompompom als uitdagende werkjes, dus ik wens haar juf komend jaar veel succes in groep drie.

Genomineerden Verkiezing Speelgoed van het Jaar 6 & 7 jaar.

De leeftijdsgroep 6 & 7 jaar kenmerkt zich door een sterke winnersmentaliteit. Ze willen weten of ze ergens goed in zijn en niet alleen winnen van leeftijdsgenoten. Genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar zijn:

 1. MIND Designer Robot Clementoni. Leren programmeren en coderen met deze educatieve robot;
 2. Poopsie Slime Surprise Poop Pack MGA Entertainment. Magische eenhoornpoep maken;
 3. L.O.L. Surprise under wraps MGA Entertainment. Pak alle lagen uit en iedere pop heeft een vermomming;
 4. Concept Kids Dieren Enigma Distribution. De coöperatieve versie van het spel Concept;
 5. Squirrels go Nuts Smart. Schuifpuzzel met makkelijke tot moeilijke opdrachten.

Stemmen kan tot en met 4 november 2018.

Conclusie.

In dit lijstje van genomineerden kan onze jongste zich helemaal vinden. Over het slijm heb ik haar gek genoeg nog niet gehoord, maar de combinatie met glitter en eenhoorn zou een schot in de roos zijn. Ze speelt graag spelletjes, alleen zijn deze spellen te makkelijk voor haar zussen. Ze heeft een goed tactisch inzicht blijkt uit het spelen van Labyrinth/ Doolhof. En ‘Squirrels go Nuts’ staat nu op mijn verlanglijstje!

Lees ook:

Wat speelt de 6 of 7 jarige graag?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Altijd leuk als de gidsen straks weer op de mat vallen, dan worden de lijstjes hier okm weer aangevuld met de nieuwe wensen, en met een dochter jarig eind nov komt dat natuurlijk helemaal goed

 • Hier een meisje wat volgende week 6 jaar wordt.

  Op haar verlanglijstje staat een uitbreidingssets van Tip Toi (boeken en spellen), oorbellen, nieuwe stiften, knutseldingen en verder heeft ze nu puzzelen ondekt (moeilijkere van 300-500). En een andere fiets die heeft ze inmiddels al ;-).

  • Alvast gefeliciteerd Anita, dit lijst je klinkt heel herkenbaar. Met Tiptoi zijn we overcompleet en de puzzels hebben haar grote zussen al verzameld. Oorbellen wil ze ook graag

Geverifieerd door ExactMetrics