Museum Klok & Peel in Asten
Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Museum Klok & Peel in Asten, ontdek het zelf!

Museum Klok & Peel in Asten, ontdek het zelf!

Nu de mei vakantie in volle gang is, is de tijd voor uitjes aangebroken. En wat een geluk: het is super lekker weer dus wat let ons om een heerlijk dagje uit te gaan. We gaan vandaag naar Museum Klok & Peel in Asten. En aangezien we geen auto hebben, gaan we met het de trein en bus. De verbinding is best goed. Wanneer je de bus uitstapt, moet je wel even goed moet kijken welke kant je op moet lopen. Het museum staat namelijk niet aangegeven vanaf de bushalte. Maar met wat vragen vinden we het museum.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk te woord gestaan en krijgen we een routekaartje van het museum mee. Jeroen vindt dit geweldig en loopt al gauw met de kaart, weliswaar ondersteboven, voor op in de richting die wij hem aangeven. Allereerst gaan we het Klokken gedeelte in.

Klokken

Als je binnenkomt zie je gelijk al vele klokken hangen (geen uurwerken, maar echte torenklokken). Allerlei maten en elk met een ander geluid. Midden in de zaal hangen een paar klokken met een groot touw er aan. Die mag je luiden. En dat vinden onze jongens helemaal geweldig! Vol enthousiasme beginnen ze aan het touw te trekken en het duurt niet lang of het gebeier van de klokken gaat door het museum. Wat een plezier. Het is een verademing om in een museum te zijn waar de kinderen ook aan dingen mogen zitten. Juist aan dingen mogen zitten om uit te proberen.

Museum Klok & Peel in Asten
Replica van de klok van de Notre Dame

In het klok gedeelte zie je ook hoe een klok gemaakt wordt. Er staan allerlei mallen die nodig zijn om een klok te maken. Best bewerkelijk, maar heel interessant.  Maar het mooiste van het klokken gedeelte vinden de kinderen toch de grote klok Marie, een replica van de grote klok van de Notre Dame in Parijs. Natuurlijk  willen ze graag met de klok op de foto. Nou dat doen we dus. Hoewel…. de jongste is inmiddels verder gelopen en staat even verderop te draaien een een hendel die een pop in beweging brengt en de klok luidt. Tja, en dat geeft allemaal niet. De kinderen hebben plezier en daar gaat het om.

We besluiten even wat te gaan drinken in het restaurant gedeelte. Wat drinken, een lekker biertje (speciaal  klokbiertje) en voor de kinderen een snoepzakje. Na deze korte pauze pakken we de route weer op. De kleine smurf rent er als eerste weer vandoor en dan gaan we het Peel gedeelte in.

Dieren en hun schuilplaats

Museum Klok & Peel in Asten
Mamoet skelet

Hier zien we werkelijk van alles. Wat dacht je van een Vossenhol? Je kan er zo in kijken. Echt Vet vindt mijn middelste van 7. Er zijn veel opgezette dieren die een goede kijk geven van welke dieren er allemaal leefden en leven in de Peel. Een hele collectie vogels, waaronder uilen en een specht. Prachtig om deze dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Maar ook fossielen en skeletten. En zelfs een deel van een auto om te laten zien dat er dieren zijn die graag onder de motorkap zitten. En dat vindt de jongste helemaal te gek. Auto’s en dieren: Vet Cool! Zo neemt de Peel ons mee van 10 miljoen jaar geleden naar nu. Een indrukwekkend deel van het museum.

En dan: naar buiten! Want ook daar is van alles te doen. Er is een kruidentuin met heerlijk geurende lavendel. En voor de kinderen buiten spelen. Wat dacht je van Steltlopen? En probeer maar eens insecten te vinden met stokjes al wroetend in de aarde? Of laat zelf de klokken luiden door op diverse tegeltjes te springen. Maak zo je eigen liedje! En ondertussen is het heerlijk genieten van het mooie weer.

Na een super gezellige middag is het tijd om weer huiswaarts te gaan. We nemen nog wat leuke souvenirs mee en gaan vervolgens weer op weg naar de bus.  Al met al een geslaagde dag.

Conclusie:

Het Museum Klok & Peel is een erg leuk museum waar kinderen ook zelf dingen kunnen doen. Een echt doe museum dus! Ze kunnen zich er prima vermaken en is zeker de moeite waard om naar toe te gaan.

Zijn jullie er ook al naar het Klok & Peel museum geweest en wat vonden jullie het leukste? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Voeg commentaar toe