Thuisleven.com > Sport & Gezondheid > Fit worden vanuit huis

Fit worden vanuit huis

Ik zag mooie  Yoga tops voor tijdens je yoga practice te koop en ik twijfelde. Vervolgens bedacht ik mijzelf: Er moeten toch meer manieren zijn om thuis fit te worden. Iets met goede voornemens.

Weer fit worden

Tja, mijn verjaardag staat weer voor de deur en dat is altijd een moment van bezinning. Ik betrap mijzelf er steeds vaker op dat ik in de verleden tijd praat. Over toen ik nog op waterpolo zat en maatje 38 had. Maar ja, ik leef nu. Waarom wachten op iets dat is geweest. Tijd voor actie. Ik moet echt fitter worden en iets minder eten zal ook schelen. Hoe ga ik dit aanpakken naast de zorg voor drie opgroeiende dochter en het werken vanuit huis?

Beweging

Als het weer het toe laat dan zijn we in onze vrije tijd op de fiets te vinden. Al is dit wel een elektrisch exemplaar omdat we voor de schoolbel ringt weer op tijd terug moeten zijn. Onze fietsrondes worden wel steeds groter. En de lunch onderweg ook.
Ik ga steeds vaker lopend naar ons winkelcentrum voor de dagelijkse boodschap. Voordeel is ook dat ik het weer warm heb als ik terugkom. Van het zittende werk, krijg ik het best wel koud.

Thuis oefeningen doen

Zoals eerder gezegd is yoga een goede optie. Ik heb geen ervaring mee, maar er zal toch wel ergens een beginnerscursus online te zien zijn. Ik ben alleen niet erg lenig en heb ook niet veel geduld. Misschien moet ik mijn heil bij cardio- of juist krachttraining zoeken.
Iedere schoolvakantie zijn onze meisjes druk met de ochtendgymnastiek van oproep Max. Ze vinden het ontzettend leuk. Als ik het een paar keer doe, kan ik daarna de oefeningen op mijn eigen wijze invullen. Niet meer voor de televisie maar met mijn favoriete muziekje aan.

Zwaar huishoudelijk werk

Ik heb wel eens ergens een lijstje gelezen hoeveel calorieën je verbrandt tijdens diverse huishoudelijke klussen. Een keertje extra naar de zolder traplopen kan geen kwaad natuurlijk. Iedere week extra stofzuigen op drie verdiepingen ook niet. En de ramen mogen ook wel eens gelapt worden. Wat te denken van het soppen van de muren en deuren van de natte ruimten. Daarna ben ik ook altijd buiten adem. Ik denk dat ik het wel weet. Ik ga mijn energie omzetten in extra huishoudelijke klussen. Daar wordt niemand slechter van.

Bron afbeelding: Pixabay

Wat doe jij om fit te blijven?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe