Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Een muurbeugel als ruimtebesparende maatregel in de leefruimte

Een muurbeugel als ruimtebesparende maatregel in de leefruimte

Steeds vaker bekruipt mij een gevoel van krapte in ons huis. We wonen nu ruim anderhalf jaar in deze middenwoning, maar ik begin de grote leefruimte uit ons appartement te missen. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen. Kan ik om te beginnen het massale televisiemeubel niet inruilen voor een ruimtebesparende muurbeugel?

De leefruimte

In het appartement besloeg de leefruimte meer dan de helft van het woonoppervlak. Niet vreemd dat we met drie dochters ruimte om te slapen te kort kwamen. Vandaar de overstap naar deze hoge maar smalle middenwoning. Nu beslaat de woonkamer annex ‘open keuken’ minder dan een derde van de totale oppervlakte. Wel zijn we van twee naar vier slaapkamers in aantal gestegen. In onze oude slaapkamer hadden we trouwens de televisie al aan een zwarte Vogel’s muurbeugel bevestigd. Dat is zeer goed bevallen. Wanneer we het toestel draaide dan konden we vanaf het dakterras televisie kijken. Heerlijk tijdens lange, zwoele zomeravonden. En ik kon er makkelijk onderdoor om het hoogpolige tapijt te zuigen.

Het televisiemeubel

Een kijkje in de rondte van de woonruimte leidt al snel tot de conclusie dat het televisiemeubel alleen al een hele muur beslaat. De twee zijkasten met inbouwspotjes dienen als opbergruimte. Ze huisvesten niet noodzakelijke, zelfs overbodige spullen die makkelijk naar de vliering kunnen. De lage televisiekast bevat de mediabox en een dvd speler. Achter die klepkasten liggen Playstation consoles en -opladers. De plantjes van het wandmeubel kunnen de naburige vensterbank in. De hoogte tijd om het roer om te gooien voor een meer ruimtelijke indeling van onze zithoek. Wellicht komt er dan ruimte vrij voor een extra fauteuil. Dan hoeven de meisjes niet meer met zijn drietjes op één bank te zitten.

De muurbeugel

Met onze platte televisie hoger aan de muur zal onze zithouding positief veranderen. De betreffende muur is een dragende muur dus de bevestiging zal deugdelijk zijn. En het kunnen draaien van het televisietoestel zal het mogelijk maken vanaf de eethoek te kunnen kijken. Handig met je drankje en alle hapjes op de keukentafel uitgestald. Die muurbeugel zal zeker schelen in de loop in onze zithoek, veel meer ruimte met zijn vijfjes.

Hoe bespaar jij meer ruimte in de leefruimte?

 

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

10 reacties

  • Slim idee. Hier kan ik zo snel niet iets bedenken waar wij meer woonruimte door zouden hebben. Ja veel lades in de keuken waar we veel in kwijt kunnen.

  • Slimme oplossing! Ik denk dat ik het ruim hou door weinig dingen in het zicht te hebben. Kastjes moet je dus niet zo open doen haha!

  • Wat een slim en handig idee om ruimte te besparen! Wij hebben een klein appartement waarbij we ook creatief moeten zijn met de ruimte die er is.

  • Wij hebben laatst ook een boekenkast uit de kamer gehaald en daar een kleiner zwevend kastje met wat plankjes voor geplaatst. Dat scheelde optisch erg in de ruimte.

  • Wij hebben maar 2 slaapkamers voor mij en de drie kinderen. De woonkamer is vrij lang dus we hebben van die kasten om de ruimte te verdelen. We hebben er dus zeg maar 2 kamers bij ‘verzonnen’. Ik zou graag naar groter gaan eerlijk gezegd.

  • Dat is inderdaad een mooie optie. Zeker als hij in alle richtingen gedraaid kan worden.
    Wij hebben de boekenkast eruit gedaan, stond mooi vond ik maar nam veel ruimte in. Ook heb ik eens goed opgeruimd en veel weggedaan en de kinderen meer op speelgoed op hun eigen kamer.