Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Een hele zomer gratis digitaal lezen voor jong & oud met de VakantieBieb

Een hele zomer gratis digitaal lezen voor jong & oud met de VakantieBieb

Al een paar zomers maak ik dankbaar gebruik van het aanbod van de bibliotheek om de VakantieBieb te installeren, een applicatie waarmee je gratis digitaal geselecteerde boeken kunt lezen op je tablet of smartphone. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De rest van het jaar lees ik ‘gewone’ papieren boeken.

Lees meer over Tips tegen de vakantie-leesdip

Zomerlezen voor jeugdigen

Ook onze oudste dochter is gevangen door dit virus en we hebben afgelopen jaren genoten van ‘De verschrikkelijke badmeester’. Benieuwd naar het aanbod van dit jaar neem ik eens een kijkje op de site. Ik zie dat ze de opening voor de jeugdboeken hebben vervroegd naar 1 juni, wat fijn dat de kinderen al ruim voor de zomervakantie kunnen beginnen met digitaal lezen. Er worden ruim dertig titels voor kinderen tussen 6-18 jaar aangeboden. Het aanbod is verdeeld in drie groepen van 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12-18 jaar. Ik zie Anna Wolz met ‘Gips’ en ‘Julius Zebra’ die heb ik al gelezen, maar dochterlief nog niet. Door het gebruik van de VakantieBieb is een terugval van leesniveaus in de zomervakantie goed op te vangen. Ook is de lange autorit naar je vakantiebestemming te overbruggen.

De VakantieBieb

De VakantieBieb opent 1 juni 2019 voor jeugd en 1 juli komen hier ruim dertig e-books voor volwassenen bij. Op Vakantiebieb.nl is het mogelijk een email-alert in te stellen. Tussen het aanbod voor volwassenen zie ik het boek over ‘RICO’, daar was ik al nieuwsgierig naar. Het aanbod is verdeeld in drie groepen: informatief, romans en spanning. De VakantieBieb sluit weer op 31 augustus 2019.

VakantieBieb

Welke titel van de VakantieBieb spreekt jou aan?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

3 reacties