Een auto kopen in het buitenland klinkt misschien als iets voor doorgewinterde autoliefhebbers, maar wist je dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun nieuwe of tweedehands auto zelf te importeren? De prijzen liggen vaak lager, het aanbod is ruimer én je hebt meer controle over wat je koopt. Dankzij professionele hulp en slimme tools, zoals auto importeren, is het proces tegenwoordig verrassend toegankelijk – zelfs als je zelf geen autokenner bent.

Wat komt er kijken bij het importeren van een auto?

Bij het importeren van een auto komt natuurlijk meer kijken dan alleen het kopen zelf. Denk aan transport, invoerrechten, technische keuringen en het bepalen van de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen). Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken. Met een goede BPM calculator import krijg je direct inzicht in wat je aan belasting kwijt zult zijn – wel zo prettig als je verschillende modellen overweegt.

Zo’n calculator houdt rekening met zaken als leeftijd van de auto, CO₂-uitstoot en cataloguswaarde. Zo voorkom je nare verrassingen achteraf én kun je beter inschatten of een auto echt voordeliger is dan een vergelijkbaar model op de Nederlandse markt.

Slim de ruimte benutten op reis

Wie een auto importeert, denkt vaak ook alvast na over het gebruik. Wordt het je gezinswagen, een ruime SUV voor weekendjes weg, of een sportieve elektrische auto voor dagelijks woon-werkverkeer? Zeker als je regelmatig op pad gaat, loont het om ook te kijken naar slimme opbergoplossingen. Een goed voorbeeld daarvan is de Thule Santu – een innovatieve bagageruimte die je eenvoudig toevoegt aan je auto. Ideaal voor vakanties, uitstapjes met het gezin of als je gewoon wat meer georganiseerde laadruimte wilt.

Ook toekomstgericht elektrisch rijden

Steeds meer mensen kiezen bij het importeren van een auto voor een elektrisch model. En terecht: het aanbod elektrische voertuigen in bijvoorbeeld Duitsland of Scandinavië is vaak groter én scherper geprijsd. Combineer dat met een goed laadnetwerk, en je rijdt niet alleen duurzaam, maar ook praktisch. In populaire vakantieregio’s zoals Oostenrijk wordt daar bovendien op ingespeeld: de Tiroler Zugspitz Arena breidt het snelladen uit voor elektrisch vervoer – ideaal als je je elektrische auto ook op vakantie wilt gebruiken.

Heb jij weleens overwogen om een auto te importeren – of lijkt het je juist een stap te ver?

Afbeelding van Elsemargriet via Pixabay