Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Dit heb ik nooit geweten over stenen!

Dit heb ik nooit geweten over stenen!

Mijn dochter en ik zijn gek op stenen. En nee, ik bedoel dan niet de  keien en kiezels die je in de tuin vindt, maar die andere, die mooie. Prachtige gekleurde stenen en kristallen, vaak mooi glad van vorm en in talloze sieraden verwerkt. Ik geloof echt dat ze een positieve uitwerking hebben op hoe je je voelt. Maar ik heb me er eigenlijk nooit verder in verdiept. Wel spaart mijn dochter mooie stenen. Ze heeft er al een aantal. Maar wat voor stenen het nu zijn, dat weet ze niet. Ze vindt ze gewoon mooi.
En dan komt er een pracht boek met de post die we mogen testen. Hoe gaaf is dat? Het ziet er in ieder geval veel belovend uit. Mijn dochter en ik zijn heel nieuwsgierig of we kunnen achterhalen wat voor stenen zij eigenlijk heeft.

Stenen & Kristallen

We beginnen het boek Stenen & Kristallen gewoon eens door te bladeren. Wat staat er veel in! Niet alleen de soorten stenen, maar ook een hele filosofie er achter. Wat we er zo uithalen is dat de stenen een soort energie afgeven die goed zijn voor 7 punten. Dat noemen ze ook wel chakra’s.  Het is een systeem dat lang geleden in India is ontwikkeld.  Iedere stee

n zou invloed hebben op een of meerdere chakra’s: De Kruin, het derde oog, de keel, het hart, de zonnevlecht, het heiligbeen en de wortel.

Amethist

Neem nu bijvoorbeeld Amethist. Volgens het boek geeft deze energie af aan de kruin en het derde oog. Of te wel de steen zou goed zijn voor spiritualiteit, intuïtie en wijsheid. Nu is het natuurlijk niet zo dat als je een amethist draagt dat je ineens alwetend bent hoor, maar de steen verheldert en kalmeert de geest zodat er ruimte ontstaat om je bewustzijn te vergroten. De steen staat ook bekend als de steen van nuchterheid en werd gebruikt om de effecten van dronkenschap te verzachten. Ook kan het helpen bij slapeloosheid en biedt verlichting bij hoofdpijn en vermoeide ogen.  Met name de hoofdpijn vind ik interessant daar ik regelmatig last heb van migraine. Ik ga het gewoon eens proberen. Ik ben heel benieuwd of het werkt. Maar het klinkt veelbelovend.

Stenen voor verlichting van klachten

Zo zijn er voor diverse klachten allerlei stenen die de klachten kunnen verlichten. Heel erg interessant. Het kunnen fysieke of mentale klachten zijn, maar voor veel dingen is er een steen. Zoals ook bijvoorbeeld tegen stress of  juist om je creativiteit te vergroten. Super toch? Ik ga er gewoon eens proberen. Werkt het dan is het mooi, zo niet dan heb ik toch een mooie steen!

Onze ervaring met Stenen & Kristallen

Er staan verder ook hele handige tips in. Bijvoorbeeld over hoe je je verzameling kristallen kan beginnen. Waar je op moet letten en welke soorten er zijn. Maar verder ook over het onderhoud van de stenen. Het reinigen van de stenen en de toepassingen van de kristallen en stenen.
Maar goed, mijn dochter wil graag weten wat ze aan stenen heeft en we hebben ze allemaal kunnen vinden in het boek, dankzij de goede afbeeldingen! We hebben de namen bij de stenen op het doosje geplakt en nu is haar verzameling compleet. Ze vindt het een heerlijk boek om door te kijken en te kijken waar de stenen goed voor zijn.

Conclusie:

Dit is een heel mooi boek met zeer mooie, duidelijke afbeeldingen en met een heel heldere omschrijving en uitleg bij de stenen en kristallen. Alleen daarom al is het voor een verzamelaar al een prachtig boek! Mijn dochter vind het boek erg mooi, omdat ze zo kan zien welke soorten er zijn, welke zij al heeft en welke ze ooit graag eens zou willen hebben.
Maar het is ook nog eens een mooi boek voor degene die met stenen en kristallen willen werken of voor mensen die de werking van de stenen eens willen uitproberen, zoals ik. Als het inderdaad werkt ga ik het denk ik vaker gebruiken :-). Mijn dochter heeft in elk geval een ketting met een blauwe kantagaat, wat haar zelfvertrouwen  een boost geeft als ze een spreekbeurt heeft. Maar ze vindt het vooral een mooie steen, net zoals de andere stenen in haar verzameling. Dus wil je iemand een mooi cadeau doen: geef dit boek van Lisa Butterworth eens cadeau! En zeker in combinatie met een armbandje van stenen is het gegarandeerd een topper! Het is voor € 13,99 te koop en de uitgeverij is Altemira.

Lees meer over Schatten uit de natuur

Spaar jij ook stenen of verzamel jij die? Wat is jouw favoriete steen? De mijne is Jade. Die van Eva is Rozenkwarts en Amethist. Wat zijn jullie ervaringen met stenen? Werken ze bij jullie? Merken jullie er wat van? Laat het me weten!

1 reactie