Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Denksport Puzzels, nu ook voor Kids!!

Denksport Puzzels, nu ook voor Kids!!

Heerlijk die meivakantie! Lekker rustig aan doen, zo nu en dan eens een dagje weg. Maar wat ik zelf altijd erg leuk vind om te doen is puzzelen. Ik heb dan ook diverse puzzelboekjes van Denksport in mijn kast staan. Liefst doe ik woordzoekers, legletters of zweedse raadsels.  Mijn dochter en zoon willen altijd mee denken. Maar helaas zijn de vragen van deze uitgaven voor hun gewoon echt te moeilijk en de lol is er dan ook snel af voor ze.

Denksport Junior

Maar nu is er wat leuks! Denksport heeft junior uitgaven! Leuke puzzelboekjes voor kinderen in diverse leeftijden. En wij mogen er twee testen en we hebben hier ook exemplaren van mogen ontvangen van Denksport. En, nog leuker: we mogen er ook één weggeven! Maar meer daarover aan het einde van deze blog.

Paco’s puzzel jungle

Allereerst het boekje van Paco’s puzzel jungle. Het is een boekje voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Mijn zoon wil deze uitproberen en gaat gelijk vol enthousiasme aan het puzzelen. De eerste indruk is dat het boekje er vrolijk uitziet en je nieuwsgierig maakt naar welke puzzels er allemaal binnen instaan.  Dat gaan we bekijken! Diverse soorten puzzels zijn er in de uitgave opgenomen. Puzzels waarbij je sommetjes uit moet rekenen en het vakje moet kleuren aan de hand van de uitkomst, Legpuzzels, Sudoku puzzels enz. Het leuke is dat als je het echt niet weet je kan spieken op de achterkant van de puzzel. Daar staan de oplossingen afgedrukt. Het zijn ook geen pagina vullende puzzels, dus echt leuk om er even één te maken. Heel afwisselend en leuk om te maken volgens mijn zoon van 7.

Dokter D’s puzzel lab

Mijn dochter gaat de andere versie uitproberen. De versie van Dokter D’s puzzel lab. Dit boekje is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Beetje vreemd, daar de andere van 6 tot 8 jaar was.De voorkant vindt ze wat saai, beetje Einstein achtig. Niet zo vrolijk als de Paco’s puzzel jungle.  Het nodigt ook niet gelijk uit om te gaan puzzelen. Maar we kijken er toch ook aan de binnenkant. De puzzels zijn wat minder gevarieerd. Het zijn veel sudoku puzzels. Wel allerlei varianten, maar principe is het zelfde. Ook zeeslag komt veel voor.

Logisch puzzelen

Mijn dochter vindt de puzzels op zich wel leuk maar het is, zeker in vergelijking met het andere boekje eentoniger en beetje veel van het zelfde. Er staan geen kleurpuzzels in of taalpuzzels. Maar als je een beetje van logische puzzels houdt is dit een leuk boekje om lekker in te puzzelen. Ook hier geldt dat de oplossingen op de achterkant gedrukt staan. Dus als je er echt niet uitkomt dan kan je altijd even spieken.

Dochter en zoon hebben geruild van boekje omdat ze beiden het andere boekje leuker vonden. Maar nu zitten we dus gezellig met z’n drietjes op de bank te puzzelen, te kleuren en te genieten van een heerlijk rustige middag.

Onze mening over Denksport Junior

Zoek je een puzzelboekje voor een echte getallen freak, een logisch denker of een sudoku fan? Dan ben je zeer goed op je plaats bij het Dokter D’s puzzel lab. Maar is je kind lekker creatief, houdt van kleuren en lezen en puzzelen: kies dan voor Paco’s puzzel jungle. Beide boekjes zijn leuk om te doen, sommige puzzels makkelijker dan andere. Wij hebben er in elk geval veel plezier van en het is heerlijk tijdens de vakantie om zo bezig te kunnen zijn. Wij gaan deze boekjes vaker aanschaffen. Wat vinden jullie ervan?

Lees ook: Unicorn Kleurblok en Unicorn Puzzelblok
Lees ook: De Quarks Omnibus
Lees ook: Young Scientist vakantieboek

29 reacties

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle maakt een eind aan dat tablet geklungel…
  Heerlijk om mijn dochter te zien werken op papier; hopelijk winnen wij hier dit puzzelplezier!!

 • Ik zou dit heel erg leuk vinden, dan doet mama haar eigen puzzelboek erlangs leggen en kunnen we samen gezellig puzzelen!

 • Vandaag is mijn dochter 6 geworden dus valt ze officieel in de doelgroep . Ik denk dat ze Paco’s puzzel jungle het leukst zou vinden.

 • Dit zou leuk zijn voor mijn dochter van 9 jaar die sinds kort het puzzelen ontdekt heeft bij opa thuis 😉

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Paco’s puzzel jungle kan mijn zoon van 6 vast uren uitdagen, hij vindt de jungle reuze interessant en kan heerlijk puzzelen.

 • Erg leuk voor mijn dochter, doe graag voor haar mee, ze houd erg van puzzelen.

  Groetjes Anneliese

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want (Dokter D’s puzzel lab/ ) Paco’s puzzel jungle zal mijn zoon wel eventjes zoet houden. Wat uitdaging is altijd fijn, en weer eens wat anders dan de tablet. Ook handig voor op vakantie dan kan hij net als ons puzzelen!

 • houdt mijn zoontje zich enorm graag mee bezig en wordt hij slimmer van. Veel bijleren op een leuke manier daar houdt hij van. Ik doe zeer graag mee om hem te verrassen!

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/Paco’s puzzeljungle zorgen er voor dat mijn kleinkinderen zich niet meer hoeven te vervelen, als ze bij mij zijn.

 • KEIleuk!

  Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle lijken mij een fantastische uitdaging bieden aan mijn achtjarige dochter Eske. Ze kan zich uren vermaken met knutselen, lezen en tekenen dit zou een heerlijke afwisseling zijn!

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Paco’s puzzel jungle zorgt ervoor dat de tablet dicht kan blijven! Leuk en leerzaam, wat wil je nog meer?!

 • Is niet voor de grap ….maar daagt kids uit en net voor het slapen gaan ….een puzzeltje om te denken…zal ons dat een rustige avond schenken 😉
  Voorkeur Dokter D ’s puzzellab

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle biedt mijn kinderen op een leuke manier om dingen te leren. Ze zijn gek hier op puzzelboekjes dus ik doe hier graag aan mee!

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle laten onze kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen zonder enige dwang ,

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle is een superleuke uitdaging voor mijn zoon die zich graag met een puzzel terugtrekt om tot rust te komen en zich voor zijn omgeving af te sluiten, hij vindt dat heerlijk en heeft het nodig!

 • Dit vinden de oudste 2 geweldig, zij puzzelen graag.
  Ik vind het een leuke afwisseling van lezen en voorlezen en met puzzelen hebben we ook altijd even een rustmoment. Gezellig met zijn allen proberen het op te lossen en ze leren er ook nog van!
  Wij duimen!

 • denksport junior is voor ons de uitkomst want dokter d’s puzzel lab/paco’s puzzel jungle daar kan mijn kleinzoon nog iets van leren , puzzelt zeer graag en zit hij eens wat minder achter zijn pc

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Paco’s puzzel jungle … geeft mijn dochter uren plezier en dan zie ik mijn eigen puzzelblad weer

 • Denksport Junior is voor ons de uitkomst, want Dokter D’s puzzel lab/ Paco’s puzzel jungle maakt de kinderen slimmer en zorgt voor een goede toekomst.
  Superleuke actie. De kids smullen van puzzeken, dus kom maar op.