Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > De Familie van Nielie in alle Staten: een must see!

De Familie van Nielie in alle Staten: een must see!

Ik ga graag met mijn kinderen ergens naar toe. Hetzij een speeltuin, een museum of theater. Er is met regelmaat wel wat leuks te vinden voor een leuke middag met de kids.  Nu ben ik laatst met mijn zoon van 8 naar het theater geweest. Hij houdt van muziek en van speels theater. De voorstelling die we zouden gaan zien lijkt er perfect bij te passen!

De familie van Nielie in alle Staten.

De familie van Nielie in alle Staten heet de voorstelling. Het wordt gespeeld door theater groep Kwatta. Dat is een theatergroep uit Gelderland. Nou moet ik eerlijk zeggen, ik kom van oorsprong uit Gelderland, maar ik had er nog nooit van gehoord. Ook wel weer mooi, want ik was nu extra benieuwd naar de voorstelling.

De Familie van Nielie in alle Staten

Waar gaat het theaterstuk over?

De familie van Nielie gaat over een samengesteld gezin. Vader Theo is een uitvinder, moeder, oma, een dochter en een zoon en niet te vergeten de hond.  De dochter Pam wil iets met haar leven, alleen ze weet nog niet wat. Ze is wat met het milieu bezig en protesteert er op los. Maar echt wat bereikt heeft ze niet… Zal dit haar lukken? Zoon Jonatan ziet het al helemaal voor zich: hij wordt de grootste rapper aller tijden! Alleen, is hij wel goed genoeg? Hij wil niet naar school en zit thuis. Hij heeft school niet nodig. Of toch wel?

En dan hebben we de oma in het verhaal. Ze lijkt een normale oma, maar klopt dat wel? En waar is opa gebleven? Waarom staat ze ineens heel geheimzinnig tegen haar schoen te praten? En waarom mag ze Amerika niet in? Allemaal vreemde zaken… En komen we er nog achter wat er aan de hand is?

Mama Saar is bang om te falen.. houdt zich netjes aan de regels en probeert van alles om het maar zo goed mogelijk te doen… Maar moet dat wel? En dat raam? De hele familie schijnt te kunnen reizen door door een raam te stappen…Hoe vreemd is dat? Maar wat is vreemd? En tot slot is er nog de filosoof. Regelmatig verschijnt hij met een wijze raad of opmerking. Maar wat is wijsheid?

Dan wordt vader Theo uitgenodigd op een uitvinderscongres in New York. Er wordt besloten om niet per raam te reizen maar per vliegtuig. En dan begint de ellende.. Ze raken elkaar op het vliegveld al kwijt. Maar het gezin zet alles op alles om elkaar terug te vinden. Dit is het begin van een groot avontuur door het  land van de hiphop en alles wat groot en veel is. Ze komen rare figuren tegen en het is een echte race tegen de klok.  Gaat het het gezin lukken om Vader zijn uitvinding op het congres te laten zien? Zou het nog goed komen?

Wat vonden wij ervan?

Stefan met Billy

De Familie van Nielie is een stuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Dat merk je aan het taalgebruik en de dingen die er gebeuren. het decor is echt vrolijk door de vormen en de kleuren. Ook leuk is het gebruik van projecties op de verschillende decorstukken tijdens de voorstelling. De manier van introduceren van de familie is erg origineel. Door middel van een voice over wordt de familie voorgesteld en wordt je zo het verhaal ingezogen. Vanaf het begin gaan er diverse verhaallijnen spelen, maar dat is in het geheel niet storend. Het voegt ook juist wat extra toe. Het is prima en goed te volgen.

Er zitten leuke liedjes in en ook heerlijk wat up to date muziek: rap en hiphop! Mijn zoon heeft deels met open mond zitten kijken en enorm genoten van de rapliedjes. Het mooiste vond hij de ontploffing (hoort bij de show en is echt leuk). De woordspelingen in het stuk zijn echt geweldig gevonden. Het maakt het stuk ook zeker leuk voor volwassenen. Na afloop mocht Stefan ook nog eens met Billy (Yo-Tan) op de foto. Dat vond hij geweldig!

Conclusie.

Het is echt een verfrissend, leuk, modern theaterstuk, vol komische vrolijkheid en met een wijze les! Als je een keer naar een leuk theater wilt, en net even anders dan anders: dit is er echt een om naar toe te gaan! Deze show is in diverse theaters in het land te zien, dus is er altijd wel een theater in de buurt waar ze komen. Ga het gewoon zien en laat je aangenaam verassen!

Lees ook:

Ga jij wel eens naar het theater?

2 reacties

  • Euhm… spelen ze alleen in februari nog? In de andere maanden staat niks als ik op de site kijk… nou ja misschien komt er dan wel weer een anders stuk…

    • Ja dat zag ik ook… Had het stuk eerder geschreven, maar het is recent pas geplaatst.. Maar ja ze hebben idd een ander stuk, dus hou ze in de gaten! Ze zijn echt de moeite waard! Wij gaan iig weer als ze in Eindhoven zijn!