Thuisleven.com > Doe het zelf (DIY) > Creahop- Is jouw huis Halloween proof? Doe het nu zelf! (gesloten)

Creahop- Is jouw huis Halloween proof? Doe het nu zelf! (gesloten)

De Creahop- Halloween

Vandaag hebben we, op initiatief van ‘Mijn mama momenten’, voor jullie een super leuke Creahop georganiseerd! Dit doen we om jullie kennis te laten maken met een aantal leuke creatieve bloggers én omdat we jullie willen verwennen voor Halloween. Er is genoeg te lezen, inspiratie op te doen en misschien wel te winnen.

Wat is een Bloghop?

Een Bloghop is een leuke manier om kennis te maken met andere blogs. Als het goed is ben je via MizzFlurry naar dit blog gehopt. Of je bent gestart op Thuisleven, lees dan gauw verder hoe je deze Creahop helemaal rond gaat. Ik verwijs je door naar een ander creatief blog en deze verwijst jou weer door naar een volgende blog. Als je weer eindigt bij de blog waar je bent begonnen, heb je de hele Creahop volbracht!

Halloween is in aantocht!

De dagen worden langzaam korter en donkerder. Het wordt langzamerhand weer tijd om de Halloween decoraties uit de doos te halen. Halloween? Ja! Want wat is er nu leuker dan je huis te decoreren in de oranje en zwarte kleuren? En het hoeft zeker niet altijd uit spinnenwebben en vleermuizen te bestaan. In de winkels zie je steeds meer items komen die je tegen, soms nog wel behoorlijke stevige prijzen, kunt kopen. Maar je kunt het zeker ook goed zelf maken! Wat dacht je van pompoen blokken en zwarte katjes? Leuk om voor het raam te zetten en makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor de pompoen blokken?

 • Een setje houten blokken in 3 verschillende lengtes;
 • oranje, witte en of zwarte verf;
 • leuke dikkere takjes (liefst met een vertakking, dus lekker krom en scheef);
 • lint (kan je bij de A krijgen);
 • jute (ook als lint verkrijgbaar);
 • lijmpistool;
 • kwasten;
 • schuurpapier.

Verf de pompoen blokken oranje.  Laat deze vervolgens goed drogen. Daarna kan je voor het effect de randen een beetje opschuren dan lijkt het wat natuurlijker. Vervolgens kan je kiezen wat je leuk vindt: wil je er een gezichtje op verven of witte stippen of strepen. Je kan er alle kanten mee uit!  Als je klaar bent met verven  maak je er een steeltje op. Dit is gelukkig heel eenvoudig. Een tak met wat vertakkingen en een lijmpistool is wat je nodig hebt. Neem het gedeelte van het takje waar de tak zich vertakt. Snijd er een stukje onder en een stukje erboven af. Je hebt nu een stukje tak met een beginnende vertakking. Zorg er wel voor dat het gedeelte van het takje dat je zo op het blokje gaat lijmen recht is. Lijm het nu op het blokje. Laat het goed drogen.
Als dat ook goed vastzit en droog is komt het allerleukste: decoreren. Pak je lint en frutsels jute en maak er bijvoorbeeld een strik om heen. Dit kan bovenaan, maar ook in het midden, gewoon net waar je wilt!  Het resultaat mag er vast zijn!

pompoenblokken met stippen en strepen

Om de pompoenen gezelschap te geven kan je zwarte katjes maken. Erg leuk en super simpel.

Wat heb je nodig voor de zwarte katjes?

 • zwarte katjes blokken van SAC Designs;
 • zwarte verf;
 • witte verf;
 • roze verf;
  Zwarte katjes blokken
 • kwasten;
 • wiebeloogjes;
 • lint/ jute;
 • schuurpapier;
 • lijmpistool.

Neem de katjes blokken en verf ze zwart. Als de verf droog is schuur de randen een klein beetje op voor het effect. Dan kan je je helemaal uitleven! Wil je wiebeloogjes op je katje? Dan plak je ze er met een lijmpistool zo op. Maar je kan natuurlijk ook de oogjes en mondje verven. Je kan ze allerlei uitdrukkingen meegeven: gek, grappig of verbaasd bijvoorbeeld. Je kan ze een strikje geven, door een strikje te maken met lint of jute en dit op te plakken. Echt, super veel mogelijkheden!

Het leukste is dat, met name de zwarte katjes zich uitstekend lenen om het samen met kinderen te doen! Wel een tip: leg vooraf een groot stuk zeil of oude kranten op de tafel, anders is alles zwart! En dan moet je net mijn deugniet van drie jaar hebben… Hij vond de zwarte verf zo interessant dat hij zijn handen, zijn wangen en de vloer ook gelijk gedaan heeft. Zwarte handafdrukken op witte tegels. Leuk effect, maar het opruimen was wat minder.

zwarte katjes blokken helemaal klaar

De Creahop winactie

We mogen van SAC Designs twee sets katjesblokken verloten. We zijn erg benieuwd hoe jij de katjesblokken zou versieren? Tip gerust een andere kattenliefhebber of creatieveling onder het bijbehorende bericht op onze Facebookpagina.

Wil je echt heel graag winnen dan kun je je kansen verhogen. Lees hieronder hoe je dat kunt doen. Dit is echter niet verplicht!
Door reacties achter te laten op onze blog (dus bij andere reviews, recensies en blogs) en/of social media kanalen krijg je extra winkansen (afhankelijk van hoe actief je hierin bent).
Ook kun je je kansen verhogen door ons te volgen op Facebook, Instagram, Twitter en/of Pinterest. Voor elk kanaal dat je volgt krijg je één extra winkans. Delen en taggen op Social Media stellen wij op prijs en belonen we met een extra winkans.

Op 17 oktober 2018 maken wij de winnaars bekend in de W.O.W. blog. Houdt deze in de gaten want je hebt dan één week de tijd om je cadeau te claimen. Daarna gaat je prijs naar iemand anders en dat zou zonde zijn. Wil je meedoen aan nog meer winacties? Check dan onze Win(naar) pagina.

Doorhoppen

Tot slot van de Creahop verwijzen we je door naar BMelloW, create and have fun bij de Creahop!

Heb jij al inspiratie tijdens de Creahop opgedaan?

17 reacties