Chiquita - Spotify actie
Thuisleven.com > Spaaracties > Chiquita start samenwerking met Spotify

Chiquita start samenwerking met Spotify

Scan de iconische blauwe sticker en luister thuis naar de Spotify-lijsten van Chiquita

Bijna tachtig jaar na het uitbrengen van de Chiquita-jingle gaat de toonaangevende bananenonderneming een samenwerking aan met Spotify, het populairste streamingplatform ter wereld. De samenwerking brengt muziek bij de fans thuis met een interactieve blauwe-stickerserie. Vanaf vandaag zitten er op de Chiquita bananen vijf verschillende stickers met een beperkte oplage. Door deze stickers via de Spotify-app te scannen, kunnen fans naar afspeellijsten luisteren die zijn geïnspireerd op Chiquita. Ook kunnen zij vijf nieuwe remixes beluisteren van de originele jingle uit 1950. Daarnaast zijn er speciale ‘Gouden Banaan’ stickers waarmee fans toegang krijgen tot spannende games en kans maken op verschillende muziekprijzen.

Muziek

In tijden van angst en stress kan muziek enorm belangrijk zijn. Muziek verbindt mensen wereldwijd en is een bron voor positieve ontspanning. In de afspeellijsten van Chiquita via Spotify staan dan ook veel ‘feel good’-nummers. De afspeellijsten hebben thema’s als:

  • Feeling Happy: met de nieuwste trending tunes.
  • Tropical Vibes: de basis voor het Chiquita-erfgoed en de bekende Chiquita-jingle.
  • Smile Workout: opzwepende muziek die goed past bij de energie die Chiquita bananen je geven.
  • Classics: een reis door de tijd met bekende hits uit de laatste decennia.
  • Cook & Dance: een echte Latino-meezinger en de perfecte sfeermuziek tijdens het bereiden van heerlijke Chiquita-recepten.

Spotify

“De blauwe-stickerserie met Spotify is bedacht om iedereen die thuiszit een steuntje in de rug te geven met vrolijke muziek, en om fans wereldwijd in beweging te laten komen”, zegt Carlos Lopez Flores, directeur van Chiquita. “Via de 248 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van Spotify zet Chiquita zijn missie voort. We benadrukken de leuke kant van gezond leven door fans uit te nodigen in beweging te komen en ondersteunen hen in deze moeilijke tijd met positiviteit.”

Winnen met de Gouden Banaan

Naast de vijf playlist-stickers is er een zesde, speciale ‘Gouden Banaan’ sticker waarmee consumenten naar een podcast op Spotify wordt geleid waarin een geheim wachtwoord wordt prijsgegeven. Deze code biedt toegang tot de game op de website van Chiquita. Fans kunnen Chiquita-prijzen winnen zoals luidsprekers, een premium-abonnement op Spotify en meer. Chiquita-eters kunnen ook helemaal uit hun bananendak gaan met de vijf nieuwe remixes van de originele jingle uit 1950, die Miss Chiquita een fris geluid geven. De iconische Chiquita-jingle was bedoeld om Amerikanen kennis te laten maken met de bananen en was op zijn hoogtepunt zo’n 376 keer per dag te horen op radiozenders door de hele Verenigde Staten.

Iconische sticker

Peter Bolijn, Marketing manager van Chiquita Benelux: “Chiquita heeft met zijn iconische sticker al vaker succesvolle samenwerkingen opgezet. Spotify is de derde (technische) partner waarmee we de handen ineenslaan, na samenwerkingen met onder andere Shazam en Snapchat. Met de stickeracties blijven we continu nieuwe technologieën en oplossingen ontdekken. Dat sluit aan bij ons doel om klanten virtuele en creatieve ervaringen te bieden, bijvoorbeeld om hen te entertainen of meer over onze producten te vertellen.”

Meer informatie over hoe Chiquita zijn fans ondersteunt met leuke thuisactiviteiten is te vinden op https://www.chiquita.nl/. Meer informatie over de winactie is te vinden op www.chiquita.nl/yellowbanana. Heb je de smaak te pakken met sparen kijk dan eens bij de andere spaaracties.

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

1 reactie

  • Bedankt voor je uitgebreide toelichting. Ik zag er in de nieuwe allerhande iets over staan en de nieuwe stickers op de bananen maar ik wist niet zo goed wat ik er mee kon.
    De stickers spaar ik daarnaast ook altijd op. Ik hoop dat de leuke actie van een etui met inhoud (bananen gummen, potloden en liniaal ooit nog eens terug komt)