Thuisleven.com > Kerst & Oud en Nieuw > Budgettip- porto briefkaarten en Kerstzegels 2019

Budgettip- porto briefkaarten en Kerstzegels 2019

Kerstkaarten verstuur je in groten getale. Alhoewel dat is natuurlijk afhankelijk van je schare familieleden en kennissen. Ik ben op zoek gegaan naar een voordelige én eenvoudige manier voor het versturen van meerdere briefkaarten. Helemaal nu onze oranje brievenbus-op-de-hoek is weggehaald

Briefkaarten versturen

De postzegels worden steeds duurder en het volume post per jaar neemt af. Mensen en bedrijven gaan op zoek naar alternatieven en ik heb er één gevonden. Bezorgbedrijf Sandd verkoopt online postzegelvellen voor 70 eurocent voor brieven tot 20 gram. Bij een postpunt van Sandd zijn je briefkaarten vervolgens in te leveren. De briefkaarten worden door héél Nederland verstuurd. In mijn geval zitten deze postpunten in hetzelfde winkelcentrum als de oranje brievenbus staat. Zo hoef ik voor deze besparing geen extra moeite te doen.
Noot: Vanaf 1 februari 2020 zijn de Sandd-zegels 2018 & 2019 niet meer geldig. Tot die tijd kun je de zegels van Sandd gewoon gebruiken om post te versturen.

Kerstzegels 2019/2020

En ja, Sandd verkoopt ook Kerstzegels. Ze zijn verkrijgbaar bij de Etos. Deze Kerstzegels kosten 60 eurocent per stuk. Je profiteert daarmee van een voordeel van bijna 40% ten opzichte van de decemberzegels van PostNL. En ben je ondernemer? Dan loopt dit op naar bijna 50% omdat je btw kunt aftrekken op de zegels van Sandd! Voor ieder verkocht Kerstzegel vel doneert Sandd aan Pink Ribbon.

Je koopt de Sandd Kerstzegels op een vel van 20 zegels bij Etos voor 12 euro. Post voorzien van een Sandd Kerstzegel kan tot en met 3 januari 2020 in de speciale kartonnen dozen in alle Etos filialen worden ingeleverd. De waarde blijft niet meer bestaan voor de volgende kerstperiode.
En wil je naar het buitenland verzenden? Plak dan voor bezorging binnen Europa 2 zegels op het poststuk en buiten Europa 3 zegels.

Decemberzegels 2019

De reguliere zegels van PostNL kosten 87 eurocent. Voor de decemberzegel van PostNl betaal je 82 eurocent per zegel. Deze decemberzegel is te gebruiken voor post t/m 50 gram (i.p.v. 20 gram). Het tarief is geldig van 4 november 2019 t/m 3 januari 2020. Plak twee decemberzegels voor post buiten Nederland.
Omgerekend naar de hele bulk kerstkaarten die we privé en voor Thuisleven versturen betekent dit met de kerstzegels van Sandd een leuke besparing op de portokosten. En daar weten we wel raad mee in deze dure periode.

Verstuur jij kerstkaarten met de kerstzegels van Sandd?

Lees ook: DIY – Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert
Lees ook: Oliebollen en appelflappen van Koopmans
En lees ook: DIY- Kerstster van ijsstokjes

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

7 reacties