Thuisleven.com > Kerst (en Oud & Nieuw) > Budgettip- porto briefkaarten en Kerstzegels

Budgettip- porto briefkaarten en Kerstzegels

Kerstkaarten verstuur je in groten getale. Alhoewel dat is natuurlijk afhankelijk van je schare familieleden en kennissen. Ik ben op zoek gegaan naar een voordelige én eenvoudige manier voor het versturen van meerdere briefkaarten. Helemaal nu onze oranje brievenbus-op-de-hoek is weggehaald

Briefkaarten versturen

De postzegels worden steeds duurder en het volume post per jaar neemt af. Mensen en bedrijven gaan op zoek naar alternatieven en ik heb er één gevonden. Bezorgbedrijf Sandd verkoopt online postzegelvellen voor 60 eurocent voor brieven tot 20 gram. Bij een postpunt van Sandd zijn je briefkaarten vervolgens in te leveren. De briefkaarten worden door héél Nederland verstuurd. In mijn geval zitten deze postpunten in hetzelfde winkelcentrum als de oranje brievenbus staat. Zo hoef ik voor deze besparing geen extra moeite te doen.

Kerstzegels

En ja, Sandd verkoopt ook Kerstzegels. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de webshop. Deze Kerstzegels kosten 50 eurocent per stuk. Je profiteert daarmee van een voordeel van bijna 40% ten opzichte van de decemberzegels van PostNL. En ben je ondernemer? Dan loopt dit op naar bijna 50% omdat je btw kunt aftrekken op de zegels van Sandd!

Er zitten bijna 2.000 verkoop- en inleverpunten door heel het land. Je koopt de kerstzegels op een vel van 10 (Etos), 20 (Blokker) en bij de overige 700 postpunten ook op een vel van 20 stuks. Post voorzien van een Sandd Kerstzegel kan tot en met 8 januari 2019 worden ingeleverd. De kerstzegels kunnen in de kerstperiode 2019/ 2020 weer gebruikt worden. De waarde blijft dus bestaan voor de volgende kerstperiode. Wil je naar het buitenland verzenden? Plak dan voor bezorging binnen Europa 2 zegels op het poststuk en buiten Europa 3 zegels. Voor elk vel kerstzegels dat verkocht wordt, doneert Sandd een bedrag aan Pink Ribbon.

Decemberzegels

De reguliere zegels van PostNL kosten 83 eurocent. Voor de decemberzegel van PostNl betaal je 78 eurocent per zegel. Deze decemberzegel is te gebruiken voor post t/m 50 gram. Omgerekend naar de hele bulk kerstkaarten die we privé en voor Thuisleven versturen betekent dit met de kerstzegels van Sandd een leuke besparing op de portokosten. En daar weten we wel raad mee in deze dure periode.

Verstuur jij kerstkaarten met de kerstzegels van Sandd?

Lees ook: DIY – Je eigen kerststal haken – Christel Krukkert
Lees ook: Oliebollen en appelflappen van Koopmans
En lees ook: DIY- Kerstster van ijsstokjes

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

6 reacties