Thuisleven.com > Eten en drinken > Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Bruschet­ta met to­maat en ba­si­li­cum

Benodigdheden:
– stokbrood (of kant en klare geroosterd stokbrood)
– olijfolie
– basilicum
– 1 teen knoflook
– peper
– zout
– 2 tomaten

Bereidingswijze
Brood
Indien je de stokbrood zelf wilt roosteren dien je de oven op 250º te zetten. Vervolgens snijd je het stokbrood in stukjes en sprenkelt hier wat olijfolie overheen, eventueel kun je er een beetje knoflookolie of basilicum overheen sprenkelen. Vervolgens plaats je de stukjes stokbrood op een rooster en laat dit in de oven krokant worden.
Je kunt er ook voor kiezen om een kant en klaar zakje te kopen. Afhankelijk van het aantal personen is dit soms sneller en bovendien goedkoper.

Tomaten
Was de tomaten goed af en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Met een vork pak je vervolgens blokjes voorzichtig op zodat het vocht en de zaadjes achter blijven. Leg de blokjes daarna in een kommetje.
Nu je dit gedaan hebt kun je het teentje knoflook persen of in hele kleine stukjes snijden en dit toevoegen aan de tomaat-blokjes.
Als laatste voeg je basilicum, zout en peper toe naar gelang de smaak.

Eet smakelijk!

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

1 reactie