Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Brugklas: De tijd van mijn leven!

Brugklas: De tijd van mijn leven!

Bij ons thuis is het vaste prik: Brugklas. Een super leuke serie over jongeren in het eerste jaar van de brugklas. Wat maken ze mee? Hoe gaan ze om met school, leraren, teleurstellingen, vrienden, verliefdheid en alles er om heen? Mijn dochter van 10 gaat er echt voor zitten en mist bijna geen aflevering. En hoe leuk is het dan als er een Brugklas film uitkomt! De film is geregisseerd door Ronald Grimbergen.   Binnen twee weken na release behaalde Brugklas de Gouden Film status en in totaal zagen meer dan 175.000 bezoekers de film in de bioscoop! Het was dus wachten op de Brugklas dvd. En nu is het zo ver! We hebben een dvd en een fanboek gekregen om te reviewen.

Waar gaat de film over?

Fenna deelt haar uitnodigingsarmbandjes uit

De film Bruklas de tijd van mijn leven gaat over Nola (gespeeld door Sterre van Woudenberg) die een relatie hand met Jesse (Vincent Visser). Maar hij maakte het uit met haar. Helaas is er een filmpje van verschenen en dat gaat als een lopend vuurtje door de school. Heel gênant natuurlijk…  Nola wacht echter nog meer ellende… Ze hebben het niet breed bij Nola thuis en er is geen geld voor de ouderbijdrage. Nola  mag dus niet mee op kamp. Een ideale gelegenheid voor Fenna (Stefania Liberakakis) om een poging te wagen om Jesse in te palmen. Fenna nodigt een aantal kinderen uit voor haar verjaardagsfeestje, en geeft ze een armbandje bij wijze van uitnodiging. Ze staan bij het water wat te praten. Jesse kreeg er een, Nola niet.  Nola ziet dit en baalt. Dan, ongemerkt duwt Fenna Nola in het water.  Nou ja, ongemerkt.. Boy (Julian Moon) ziet het gebeuren en filmt het stiekem. Hij wil het Fenna betaald zetten.

Nola wil Fenna toch een verjaardagscadeau geven en koopt een haarmasker en ontharingscrème voor Fenna. Boy verwisseld stiekem de inhoud van beide flesjes.  Fenna is woedend. Nola mag voor straf niet mee op kamp. Maar Nola wil koste wat het kost de waarheid boven tafel halen. Ze gaat uiteindelijk samen met Boy naar Drenthe, naar het schoolkamp…

Wat vinden wij ervan?

Een pagina uit het fanboek

We hebben de film met plezier bekeken. Ademloos zaten we hier, met wat chipjes  op de bank. Iedereen leefde mee met Nola. En wat een kreng was die Fenna, aldus mijn dochter. Het verhaal was goed en bleef ook wel verrassend. Minpuntje was wel dat de brugklassers ouder zijn dan de brugklassers die je normaal op school aantreft.  Maar goed, daar kijk je wel door heen. Wat bijzonder mooi was, waren de beelden die in Drenthe waren opgenomen.

De roadtrip van Nola en Boy leidden langs hele mooie stukjes Drenthe.  Schitterende lichtinvallen.  En wat te denken van een nachtje Wildlands in Emmen? Hoe vet is dat? De portretjes van de brugklassers tussendoor zijn wel grappig, maar als ze vaak achter elkaar komen was het wel eens hinderlijk. Maar al met al is het wel een film die je vaker dan een keer kan zien zonder dat het vervelend wordt. De film draait bovendien op On Demand en diverse platforms.  De muziek van Abel maakte voor mij de film compleet. Heerlijk! Kortom: als je deze film nog niet gezien hebt, ga kijken, de moeite zeker waard!

Het Fanboek is favoriet bij mijn dochter. Leuke weetjes en leuke verhaaltjes. Beetje Tina-achtig maar dan voor grote meiden.

Lees ook eens “Op weg naar de brugklas“en meer blogs over scholen voor alle ins en outs op dit moment.

 

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie exemplaar ontvangen*

36 reacties

 • Mijn leukste herinnering aan de brugklas was het schoolfeest toen radio 538 kwam en ik mijn eerste zoen kreeg. We gaan ons nu al oriënteren voor de middelbare school voor mijn dochter want er zijn 2 scholen bij ons waar je je heel snel moet inschrijven. Met deze prijs kan dochterlief (en ik ook) ons gaan voorbereiden

 • Mijn beste herinnering aan de brugklas is mijn beste vriendin die ik daar leerde kennen. Zij kwam van Texel en ik van het platteland. Het klikte meteen, en nu, 30 jaar later, zijn we nog steeds beste vriendinnen. We hebben al een hoop meegemaakt samen. Zij een scheiding, ik een dochtertje met het 22q11 deletie syndroom. We steunen elkaar door dik en dun. Only a Phone call away.

 • Voor mijn gevoel was ik nog veel meer kind in de brugklas dan ze tegenwoordig zijn op die leeftijd…
  Ik weet nog dat ik verliefd was op Philip.
  En dan werd er aan de telefoon (zo eentje thuis, met zo’n snoer eraan ) verkering gevraagd…backstreet boys en Take That aan terwijl je huiswerk maakte…
  Sjonge…waar is de tijd gebleven…
  Nu zit nr 2 van mijn 4 dochters in de brugklas…nog 2 te gaan

 • Super leuk voor mijn dochter, doe graag voor haar mee .
  Mijn leukste herinnering van de brugklas is kamp naar Limburg, vlakbij Valkenburg, was geweldig

 • Samen op de fiets naar school en een lol dat ik altijd had. Enne zou die leuke jongen ook weer mee fietsen? hihi wat was het een mooie tijd.

 • Doe graag mee zeer toepasselijk want na de zomer gaat mijn dochter naar de Brugklas ☺️ Hoop dat zij dan ook de tijd van haar leven heeft want ze ziet er best een beetje tegen op

 • Leuk, mijn zoontje gaat naar de brugklas na de zomer, spannend!
  Mijn leukste herinnering is dat ik met mijn vriendin mijn rugzak en agenda ging kopen, wat waren wij er trots op. En in de pauze haalden we met onze melkkaart elke dag een boterkoek ipv melk, veeeeel lekkerder:-)

 • De pauzes natuurlijk, lekker kletsen – alhoewel ik dat ook nog na de brugklas ben blijven doen 😉

 • Hoi het leukst aan de brugklas vond ik het gevoel dat je je niet meer zo gezien voelde door je ouders. Meer een eigen leven dan zo gecontroleerd worden als op de basisschool. Groet

 • Wat een topactie. Doe heel graag mee voor mijn dochter. Ik vond het superleuk in de brugklas veel leuker dan op de basisschool. Wat een toptijd was dat.

 • Wauww gaaf! Mijn vriendinnen en ik wilde deze film al zoooo lang samen kijken maar het is er nooit van gekomen.

 • Mijn leukste herinnering aan de brugklas is van lokaal naar lokaal lopen,de variatie in lessen,en in de uitval uren met een groep vriendinnen naar de stad snoep kopen en kletsen . Gezellig vond ik het in de brugklas
  De film kijk ik graag met mijn dochter,en het boek is sowieso leuk voor haar

 • Ik heb er mijn huidige man leren kennen en we hebben nu 2 kinderen, waarvan de oudste volgend schooljaar naar de middelbare school gaat.

 • De leukste herinneringen aan de brugklas is stoch wel de beste manier van spieken leren! Lachen om iedere keer weer iets nieuws uit te testen.

 • Mijn leukste herrinnering is mijn eerste echte liefde. Heb hier een mooie tijd aan beleefd ookal kwam het de studie niet altijd tengoede .

 • Erg terughouden ben ikbmaar op mijn nieuwe school vroegen ze wie heeft er zin in ….Ik roep ik als enige ….in een volle zaal ….misschien ga ik wel met deze dvd aan de haal. 😉

 • Ik moest vanaf de lagere school naar de huishoudschool, in die tijd. En het enige vervelende daarvan vond ik , dat er geen jongens op die school zaten. Verder heb ik daar wel een leuke tijd gehad, omdat ik ’s avonds naar de drie jarige Handelsavondschool ging en daar zaten wel jongens op. Samen naar dansles, zo leuk! De wals, de jive en de tango leren.
  Heel graag doe ik mee met deze winactie en ik volg op Bloglovin.

 • De brugklas, haha, dat was lol trappen, giechelen met mijn vriendin, eruit gestuurd worden, verliefd op een jongen, maar ook blokken, verdrietig om lage cijfers, blij met elke voldoende. En nu? maak ik graag kans op deze prijs voor mijn dochter

 • wat gaaf mijn dochter is fan en gaat volgend jaar naar de brugklas dus we wagen een kansje…
  Mijn beste herinnering aan de brugklas is de 1e vriendin die ik maakte… ik gingals enige van mijn basisschool (oke 1 of 2 jongens ook maar daar had ik niets aan hihi) dus ik vond het zo spannend! Die eerste vriendin was zo fijn, heel de middelbare school is dat mijn bestie geweest 🙂

 • Leuk voor mijn bijna-brugklasser! Ik kan me zelf vooral nog angst herinneren. Ik vond veel dingen spannend. Die enge grote kinderen die commentaar hadden op mijn lengte en vroegen of ik mijn tas wel kon dragen…Het brugklaskamp waar ik nog niemand kende.

 • Wat een leuke actie.
  Mijn leukste herinnering aan de brugklas is:
  Van lokaal naar lokaal, het leek net een speurtocht om te zoeken waar de volgende les gegeven werd.

 • Met deze prijs kan ik mijn dochters heeeeel blij maken! Ze hebben de film in de bioscoop gezien en zouden heel blij zijn met deze prijs!