Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- auto painting met autogekken

DIY- auto painting met autogekken

Ik ben een mama van twee jongens en een meid. Super fijne kids. Mijn dochter knutselt graag, speelt graag op een computerspelletje, maar is ook dol op bordspellen. Mijn zoontjes daarentegen zijn een heel ander verhaal. Met name mijn jongste. Het zijn echte autoliefhebbers. En zelfs een beetje fanatiek daarin. Het enige wat hij op zijn verjaardag wil hebben zijn auto’s. En natuurlijk zijn brandweerwagens, politiewagens en de ambulances zeer favoriet!!

Nu had ik ooit de illusie dat als ik kinderen zou hebben dat ik altijd een opgeruimd huis zou hebben. Dat de kinderen altijd hun speelgoed op zouden ruimen en dat het er bij ons thuis in ieder geval altijd redelijk netjes uitzag. Maar oh wat kwam ik al snel bedrogen uit. Tegenwoordig ligt mijn woonkamer bezaaid met auto’s en Thomas de trein treintjes. Ik moet er op letten dat ik niet toevallig op een auto stap. Het is dan wel geen legoblokje, maar kan soms best wel eens pijn doen.

Wat te doen met kapotte auto’s.

Natuurlijk sneuvelen er wel eens wat auto’s. raampjes kapot, deurtje afgebroken. Tja en wat kan je er dan nog mee? Eerder gooide ik die altijd weg. Maar ik vroeg me af of er niet meer te doen is met kapotte auto’s? Toen had ik ineens een heel leuk idee: Auto painting!!!

Wat heb je nodig voor auto painting?

  • een canvas doek ( bij de A al goedkoop te krijgen)
  • plakkaat verf (is uitwasbaar en ideaal voor dit experiment!)
  • wat kwasten
  • oude kleren of verfschortjes of oude overhemden van papa
  • mooi weer buiten en een oud kleed of gras om op te zitten
  • bakje water
  • oude auto’s die wat kapot zijn maar nog wel goed rijden

Hoe ga je te werk bij auto painting?

Ik geef mijn kinderen een bordje met een klein beetje van elke kleur verf er op. Ook krijgen ze een paar auto’s. Vervolgens mogen ze de wielen van de auto’s gaan verven. En daarna met de auto over het canvas rijden! Hoe cool is dat?!! Mijn jongste vind het gelijk geweldig! Auto’s en verf!!! Super combi! En ze maken er nog een super leuk knutselwerkje mee ook. Het is dus eigenlijk heel simpel maar wel heel erg leuk. De kinderen rijden allerlei parcours over het canvas. Het leukste is als ze verschillende soorten banden hebben. De één heeft meer profiel dan de ander en dat zie je dan weer duidelijk op het doek terug.

Mijn jongste wil zijn monstertruck gaan gebruiken. Mega grote banden en dat belooft dus een kei gaaf spoor te worden. Dus we verven deze in zijn favoriete kleur: groen. Nadat de monstertruck helemaal groene banden heeft pakt hij het gevaarte op en zet deze op het canvas. En rijden maar. Hij vindt het geweldig! Tja, het is een manier om kinderen creatief bezig te laten zijn en om ze op een andere manier met speelgoed te laten spelen.

Ik ben heel benieuwd of jullie dit ook eens gaan proberen en hoe jullie kinderen het ervaren. En natuurlijk ook naar jullie kunstwerken! Sturen jullie ze me eens toe?

Lees ook:

2 reacties

  • Onze tweeling vind het geweldig, wij hebben dat ook al regelmatig gedaan. En met lego stempelen met verf om zo robots te maken. Erg leuk!