Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Annihilation, het kwaad zit in het onbekende

Annihilation, het kwaad zit in het onbekende

Velen van jullie weten misschien al wel dat ik dol ben op een goede thriller , actiefilm, horror of sci-fi. En deze film leek me echt in mijn straatje te passen. De voorkant van de dvd ziet er al onheilspellend uit en doet een beetje spacy aan.  Dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Waar gaat de film eigenlijk over?

In de openingsscènes van Annihilation wordt een beetje uit de doeken gedaan wat voor kant de film op gaat met het verhaal. Nou zijn er mensen die er helemaal niet van houden om in het begin van de film al een deel van het eind te weten, maar: dit is toch anders. Lena heeft een bizarre gebeurtenis overleefd. Zittend in een isolatiekamer, omringd door ontmoedigde mensen in gevaarlijke pakken, ondervraagt ​​men haar naar wat haar net is overkomen. In het proces onthult Lena wie van de nog te worden geïntroduceerde cast van personages het overleeft, en wie sterft. De scène maakt duidelijk dat, hoewel sommige van haar metgezellen in leven zijn, zij de enige is die het heeft gered om verslag uit te brengen. En dan begint het verhaal.

En verder…

Lena (Natalie Portman), een bioloog, is in een roes. Haar echtgenoot (en tevens soldaat gespeeld door Oscar Isaac) wordt vermist en zonder hem worstelt ze om zich te concentreren op wat er nog van haar leven is. Maar wanneer hij na een jaar plotseling terugkeert, wordt haar korte hoop dat ze het normale leven weer op kunnen pakken verbrijzeld. Het vreemde gedrag van haar man verandert langzaam in iets veel destructiever. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis en vervolgens mee genomen door een psycholoog (Jennifer Jason Leigh) die haar vertelt dat zijn missie hem “de glinstering” binnenleidde, een snel groeiend gebied aan de kust dat de levens heeft geëlimineerd van iedereen die er  is binnengekomen. Lena wil haar man uiteraard genezen , ze is tenslotte biologe. Ze voegt zich dus snel bij een nieuwe missie om erachter te komen wat er in “de glinstering” zit en te ontdekken of ze het leven van haar man kan redden.

Wat vind ik er nu van?

Het is best fijn om een sci-fi actie thriller te zien, zonder de gebruikelijke karakters. Daarmee bedoel ik een groepje tieners of soldaten waar je eigenlijk in het begin van de film al weet wie er dood gaan of als lunch voor een of ander monster of aliens zullen eindigen. Nee, deze keer is het een groep die volledig bestaat uit intellectuele vrouwen. Ieder met een specialisatie op haar eigen vakgebied (Bioloog, scheikundige etc.). Deze vrouwen hebben ieder hun eigen redenen om aan deze missie naar de glinstering mee te doen. Het zijn sterke karakters en de actrices zetten de vrouwen goed neer.  Natuurlijk zitten er ook een paar heerlijke gruwelmomenten in. Ook zeer verrassende trouwens, goed voor het schrik effect. De omgeving lijkt in het begin betoverend,  maar wordt later steeds grimmiger.

Wat ook een plus punt is, is dat het persoonlijke verhaal van Lena eigenlijk niet verteld wordt aan de andere missieleden. Maar dat Lena verbonden is met een van de mannen in wiens voetsporen ze treden wordt met regelmaat door middel van flashbacks uitgelicht. Het versterkt haar motivatie, maar ook de reden om haar connectie met haar man geheim te houden.. Zal het Lena lukken te achterhalen wat er met al die anderen gebeurd is? Wat is de Glinstering?

Conclusie

Annihilation is een doordachte, filosofische film, meer geïnteresseerd in de aard van de mensheid en de driften die ons drijven in plaats van in wie leeft of sterft. Het is een ongebruikelijke maar zeer onderhoudende sci-fi thriller die ik met plezier heb gekeken. Maar ook een die je aan het denken zet. En, deze verfilming van het eerste boek van een trilogie van Jeff van der Meer, maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar een tweede en derde deel van deze film.

Deze film heeft ook een rating van IMDB 6.9. Dus ook wat dat betreft zeker een aanrader om te gaan kijken! Wil je eerst een stukje van de film zien? Bekijk dan de trailer, hieronder.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, laat je het me weten in een reactie?

* voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Voeg commentaar toe